Osmani/ Yavlak Arslani i shpëton jetën Flatjusit

Pasi Osmani përgàditet të vràsé me duart e veta Flatjusin, në momentin e fùndit do ndérhyjë Yavlak Arslani i cili edhe pse e shpétòi nga duart e tij, ai nuk e léjon ta vràsé atë dhe e gòdét pas kòke duke e lénë pa ndjénja në tokë. Yavlak Arslani i jep ùrdhér Flatjusit që të màrrë bésnikët e tij dhe të ndàlojnë së lùftùari por të làrgohet menjëherë. Nga ana tjetër, Ertugrul Beu hap sytë pas shumë ditësh dhe menjëherë nis të thérrasë emrin e Osmanit dhe kërkon që ta dijë se ku ndòdhet. Ai arrín madje edhe të çohet pàvàrësisht se gjéndja e tij ishte tépër e rénde.

Sapo pòhet, Abdurrahmani mérr të çòhet për ti làjmëruar të gjithë se ai u zgjua por Ertugrul Beu e ndàlòn ta bëjë një gjë të tillë duke i kërkuar që mos ti thòjë dhe do ishte mirë që mos ta dínin pasi do dëshironte ti shikonte vetë se si síllen ata dhe pasi ta shikojë kohën e duhur ai do i bëjë me dije. Nga ana tjetër, teksa Yavlak Arslani i thotë Flatjusit të làrgòhet i thotë se ai nuk do lejojë që të marrë péng asnjë tùrk dhe nuk do dònte ta príshte màrrëvéshjen e  pàqes që kanë sëbashku. Flatjusi i thotë atij që të làrgòhet nga rruga e tij pasi do e vràsé Osmanin.

Yavlak Arslani sërish nuk e léjon ta bëjë një gjë të tillë duke e gòdítur sërish për ta léne sërish në tòkë pa ndjénja. Ndërkohë Osmani zgjòhet pas godítjes që mòri nga Yavlak Arslani dhe çòhet direkt duke kërkuar Flatjusin por Yavlak Arslani i thotë se ai e làrgòi që aty pasi do që të mbàjë gjàllë akòma màrrëveshjen e pàqes që ka véne me bízantët. Osmanit i íkën mendja dhe menjëherë sùlet drejt tij duke i véne në fyt thíkén dhe i kërkon llògari për veprimin e tij por Yavlak Arslani i kujton atij se sapo i shpétoi jetën nga ai dhe për këtë dùhet ta falenderojë.

Osmani nuk e prànon një gjë të tillë duke i thënë se ai ishte duke vràré atë dhe vëllain e tij (Savxhën) kur bashkëpunoi me Monken, të birin e Gejhatunit. Osmani i thòtë atij se njëri nga ata të dy do të vdésë he tràdhëtia do màrrë fùnd njëherë e mirë. Ai i kujton se nuk mùndet një person të jetë edhe i sinqertë edhe të bashkëpunojë me àrmiqtë. Yavlak Arslani i thotë se të gjithë këtë gjë po e bën që të arríjë të vràsë të vetmin person ql do i péngojë tùrqit të fùqízohen. Osmani nuk ia zé bésën fjalëve të tija dhe i kërkon që ti tregojë emrin se kush është ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*