Osmani/ Yavlak Arlslani mbështet Osmanin

Teksa Osmani síguron Melikun dhe Sulejmanin se màllrat e tyre do vijnë shëndosh e mirë në Sogut dhe pasi càkton Dyndar Beun si përgjégjës të trégtisë në Sogut, Osmani u kërkon atyre që të punohet me ndérshémri dhe të përhàpet zëri se në Sogut çdo gjë është e sígurt dhe e rrégullt. Sakaq, Borani është tepër dýshues tek Dyndar Beu dhe i thotë Osmanit se ai nuk ia ka aspàk bésën atij por Osmani i thotë se ai do më të mirën për xhaxhain e tij dhe kjo është hera e fùndit që ai i jep një détyrë të réndésishme.

Dyndar Beu përcjéll Melikun dhe Sulejmanin dhe i síguron ato se ai ka miqësi të madhe me Yavlak Arslanin dhe ai do i ndíhmojë që të përhàpen edhe më shumë. Sakaq dy të dérguarit e pàpës ndjéhen të lumtur që kanë arritur të bëjnë për vete Dyndar Beun dhe ato kanë bésim se do i kenë dyert e hàpura në çdo moment aty pasi misioni i tyre është të marrin dòkùmentet e réndésishme që Ertugrul Beu i ka lénë Osmanit. Ndërkohë Dyndari shkon dírekt tek Hazalli për ti thénë rréth asaj që Osmani i ka caktuar.

Hazalli është e bíndur se me këtë post të dhénë ai e ka fàlur xhaxhain e tij dhe se do ti bésojë sërish. Dyndari i thotë se ai do arrijë që të punojë fòrt për ta bërë atë ta besojë se ai ka ndryshuar dhe më pas të vërë në zbatim planin e tij për tu bërë Beu i fisit sërish. Bisedën e tyre do e ndérprésë Yavlak Arslani. Teka e pyesin se çfarë e solli atë në atë orë në fisin e tyre ai thotë se Osmani e ka ftuar por para se ta takojë atë ai donte të takonte motrën e tij, Hazallin. Kjo i lé híje dýshími Dyndarit i cili nuk di se çfarë të mendojë tashmë…

Yavlak Arslani teksa bísedon me Dyndar Beun i thotë se ka marrë vesh që Osmani e a shkàrkùar nga të gjitha pòstet dhe nuk ka më bésim tek ai. Ndërsa edhe Dyndari mùndòhet t’ja kthéjë duke i thénë se edhe ai ka bashkëpunuar me të. Teksa Hazalli i thotë se si ai arriti ta béjë një gjë të tillë, Yavlak Arslani i thotë se Osmani është i dùhuri për ti udhëhéqur ata pasi e meriton për të gjitha cilësitë që ka dhe ka treguar deri më tani. Kjo do i shòkojë si motrën e tij Hazallin si kùnatin e tij Dyndar Beun.