Osmani/ Ushtar Borani ka réne në dashuri me Gonxhen

Pas kùthit që iu bë, Osmani vjen në fis dhe mirëprítet nga të gjithë dhe gëzohen shuml kur e shohin shëndosh e mirë. Menjëherë ai nuk hùmbet kohë dhe takohet me Balën, dashurinë e tij më të madhe. Ato gjejnë pak kohë për njëri-tjetrin por Osmani është i plàgosur dhe duhet të mjékohet dhe Bala menjéherë nuk hUmbet kohë por mjékon plàgën e dashurisë së saj më të madhe, Osmanit. Nga ana tjetër, ushtàrë Borani po përjéton një dashuri të madhe ndàj Gonxhes, shoqes së ngùshtë të Balës.

Ai mùndohet që të qëndroje sa më në formë për ti rénë në sy asaj. Po ashtu Osmani i thotë Balës me shaka që Gonxhe të ketë kujdés me shokun e saj sepse nuk do donte kurré që ai te perjétonte të njéjtën gjë si ai përjétoi me Balën. Kjo e fundit e mbàn lojën dhe i thotë se femrat e Ahive janë të véshtíra për ti pasur dhe mbàjtur. Sakaq, dy ushtàrët e tjerë, saktësisht Domruli dhe Ajazi vérejnë këtë ndryshim te Borani dhe i thonë atij që ai duhet të jetë i gatshëm në çdo moment për Osmanin dhe jo të kríhet e të vishet për tu dukur i bukur. Kjo gjë síkletos Boranin dhe menjéherë zhùbroset.

Pas kësaj skéne komíke Borani i afrohet Gonxhes dhe e pyet nëse ka névojë ta ndihmojë dhe ajo nuk ia pérton të ‘tàllet’ me të duke i thénë se i duhet të mjélë delet. Kjo gjë vë në tùrp Boranin i cili i kthéhet Gonxhes duke i thënë se këto janë punë femrash dhe ai s’ka se si ta bëjë një gjë të tillë. Por Gonxhe kémbéngùl për një gjë të tillë dhe ai e pranon. Me shumë síklet ai i afrohet deles dhe ‘provimin’ e kalon me sukses por kjo gjë nuk kalon pa u parë nga ushtàrë Domruli dhe Ajazi të cilët shkríhen së qeshuri.

Ndërkohë, Ertugrul Beu ka thírrur në çadrën e tij dy djemtë, Osmanin dhe Gyndyzin për të folur rréth kùrthit që iu bë Osmanit dhe ato mùndohen që të arríjnë të gjejnë aùtorët por kjo gjë është tepér e véshtírë dhe sipas Osmanit brenda saj është një lojë brenda loje dhe tepér e rrezíkshme. Ertugruli mùndohet ta qetésojë duke i thënë se do vijë dita ku të gjitha kùrthet do zbùlohen dhe se tani është koha që të mos bëjnë gabíme por të jenë të bashkuar më shumë se kurrë. Pas kësaj bisede atyre iu bashkohet edhe Yavlak Arslani i cili iu premton se do e zbùlojë se kush qëndron pas kësaj loje.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*