Osmani/ Tekfur Nikolla tòrtùron Xhekurtajn

Pasi arríti ta zínte në Kurth në pyll, Flatjusi sjell para Tekfur Nikollës, Xhekurtajn. I lídhur me zínxhír, ai del para Tekfur Nikollës ku ky i fundit pyet Flatjusin se ku arríti ta gjénte atë. Flatjus i thotë se pavàrësisht se e kërkoi tek ùshtàrët mongol atë e gjeti në duart e besníkëve të Osmanit. Kjo gjë e gëzon jàshtë màse Tekfur Nikollën i cili përgézon edhe Flatjusin për punën e bërë pasi kohet e fùndit ka déshtùar në çdo gjë.

Tekfur Nikolla i afrohet Xhekurtajt dhe e pyet kush qëndroi pas kùrthít ndàj Osmanit. Xhekurtaj fillimisht i përgjigjet se nuk e di por këtë gjë Tekfur Nikolla nuk e beson dhe nisë ta tòrtùrojë. Ai e ndàl atë pasi një ùshtàr vjen pranë tij dhe i thotë se Yavlak Arslani ka ardhur për ta takuar atë. Tekfur Nikolla nuk do që Yavlak Arslani ta shikojë Xhekurtajn pranë tij dhe ùrdhéron që ta mbàjnë në një qéli dhe të ‘kujdésen’ për të. 

Flatjusi shfàqet tépër seríoz dhe kjo gjë nuk i pëlqen aspàk Tekfur Nikollës i cili e pyet se çfarë e mùndon. Flatjusi i thotë se tani ai duhet ti sùlmojë të gjithë por Tekfur Nikolla i thotë se ato që mendon ai janë fàntàzira pasi shtetet e mëdha janë ndërtuar nga mendje të ndritura dhe të zgjuara. Flatjusi i kujton atij se ti besosh një femre (Targunit) për të fùndosur Kajitë i duket diçka jo e zgjuar nga ana e tij.

Nga ana tjetër, në fis ndodhen Bala dhe Targuni e cila pyet më shumë rréth Osmaniot dhe banorëve. Sakaq, Hazali shkon për vizitë tek Selxhani dhe i kërkon llògari se përse e rikhéuj sërish Ajgylin në fis. Selxhani kujton asaj se ai fis i përket Ajgylit dhe nuk ka përse të pyes e aq më tépër të dIskutohet një gjë e tíllë. Hazali kërkon që Selxhani të mbàjë pérgjégjësi për veprimet që mùnd të bëjë ajo pasi siç e dinë ajo kur u lArgua nga fisi kishte pròbleme mendore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*