Osmani/ Sofia tòrturon Salvadorin

Osmani arrin të lirojë ùshtarët e tij të cilit ishin të arréstuar nga mongolët, kur ata i sùlmuan në mënyrë të papritur. Më pas, Osmanit i vjen lajmi se sërish mongolët, kanë pikasur dhe sùlmùar Pazarin e Ri, ku ndodhet edhe Sheh Edeballë dhe vajza tij Bala.  Osmani niset për tek Pazari Ri bashkë me trímat e tij  dhe lufton një për një me mongolët, duke shpëtuar në momentin e duhur Edeballënë dhe Balën.

Femar e fisit të Kaijve ndodhen në fisin e tyre, thuajse tërësisht të pambrojtura. Me në krye Selxhanin dhe Zohren , ato vendosin që ti bëjnë ballë dhëmb për dhëmb me mongolët e tjerë në fis. Ato shprehen se janë më të gatshme se kurrë, që jo vetëm të lùftojnë e të mbrojnë gjithçka çfarë kanë arritur, por nëse duhet, edhe të japin edhe jetën e tyre në këtë gjë.

Ndërsa në anën e àrmiqve të tjerë, ndodhet Sofia dhe i komandanti i saj  Salvadori. Ajo e mbyll atë në një vend ku mbahen gjithë të bùrgosurit në atë kala, dhe fillon ta tortùrojë pa mëshirë. Ajo pret që të marrë një përgjigje të vërtetë nëse ai është ende nën shërbimin e saj apo ka kaluar me Kajitë. Salvadori duron çdo torturë dhe i betohet se gjithmonë ka qenë nën fjalët e saj dhe kështu do vazhdojë deri në frymën e fundit.

Komandanti mongolve Ballgaji mendon të bëjë aleancë me Sofian, duke qenë të dy àrmiq të përbetuar të turqve. Ai shkon në kala pranë Sofias, dhe kjo e fundit e mirëpret. Të dy mendojnë për njëri tjetrin si një pikë kulminante dhe shumë e fuqíshme për të bashkuar fòrcat kundra Kajive, e kryesisht Osmanit. Ajo e fton komandant Ballgajin, prijësin e mongolëve, që të martohen së bashku, dhe kështu mund të bëhet perandor…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*