Osmani/ Sofia ndhe mongolët sùlmojnë fisin e Kajive

Sofia dhe ushtàrët e saj nisen për tu hàkmàrrë në fisin e Kajive me idenë se në fis nuk do gjejnë asnjë nga kryesorët e fisit por Osmani e ka mësuar të vërtetën. Sofia sapo hyn në fis për të shkàtërrùar dhe ti vràrë të gjithë, shikon se kùrthi dhe plAni i saj nuk funksionon. Sofia tashmë e rréthuar nga të gjithë nuk i mbétet gjë tjetër vetëm se të téntojë të lùftojë me të gjithë.

Pasi rréthohet nga të gjithë, Bamsi iu kërkon të gjithëve që t’ia lënë atij pasi i përket atij të hàkmérret për dy djemtë e tij Ajbarsin si fillim dhe Salvadorin së fundmi. Bamsi arrin ta gjùnjëzòjë Sfoain por në momentin që do e vràsë dikush gjùan me shígjíta në drejtim të tyre. Bamsi vihet në ndjíkje të saj por ai nuk ia del sepse në momentin e fundit është Ballgaji dhe Xhekurtaj të cilët arrijnë të sùlmojnë ushtàrët e Kajive dhe e ndihmojnë të arràtiset.

Gjithashtu në fis ndodhen edhe mongolët me në krye Komandant Bokenë por Osmani ndodhet aty me ushtàrët e tij dhe lùfton dhëmbë për dhëmbë me to. Mongolët arrijnë të plùgosin réndë Abdurrahman Gazin  a do shpëtojë ai? Tashmë Sofia i ka jetën bòrxh Ballgajit por ato nuk kanë kohë për të folur por iu duhet të largohen sa më parë që të shpëtojnë nga Kajitë.

Sakaq, nga ana tjetër, Konuri po lùfton me jeten pasi Kongari e théri atë. Ai është ende në pyll nén Kujdésin e e një ushtàri i cili po ruan edhe Kongarin e lídhur. Në një moment dobésie Kongari i kërkon ushtàrit pak ujë dhe ai i shkon t’ia japë. Kongari përfiton dhe arrin ti màrrë thíkën këtij të fundit dhe arrin të zgjídhet. A do e vràsë përfùndimisht vëllain e tij apo do largohet?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*