Osmani/ Sofia ka gati planin kundér Osmanit

Vdékja e Baturit ka shkàktuar léndime të médha, jo vetëm në momentin e parë që ndodhi dhe u mor vesh, por edhe shumë më tej. Ndonëse ka kaluar një kohë e konsiderueshme që prej asaj dite, plàgët janë ende shumë të freskëta dhe lOtët të njoma. Veçanërisht, Ajgyli është ajo që e ka përbàlluar më rénde dhe më pak se të gjithë. Që prej momentit që mësoi se Alishari ishte autori i atij krími, ajo hùmbi edhe shëndetin mendor, gjë e cila préku zemrat e të gjithëve.

Ndonëse më përpara e ka lénduar shpesh herë, Baëa vendos ti qëndroje pranë në këto kohë kaq të vështíra. Nga ana tjetër, ndodhet një tjetër person i afërt i Osmanit, të cilin e rréthon rrezíku. Bëhet fjalë për Kongarin i cili në një dylùftim me Ballgajn nuk arriti të màshtronte dhe të luante rolin mjaftueshëm ndàj u zbùlua që kishte kaluar në anën e Osmanit. 

Sakaq, Princeshe Sofia tashmë është e vendosur në atë ç’ka do të planífikojë kundEr Osmanit. Ajo ka në duar tre fakte. Urréjtjen e Zyhrasë ndàj tij, semùndjen mendore të Ajgylit dhe dasmën e Balës me Osmanin. Ajo krijon një ndërlídhje e cila i mundéson që të fùsë një person brenda fisit të Kajive i cili paraqítet si mjék për gjéndjen e Ajgylit, por në të vërtetë ai ka të bëjë jo vetëm me Ajgylin por me shumë me nënën e saj. Zyhranë.

Atë e shohin si aleate, për shkàtërrímin për dasmën që prítet të bëhet. Një veçori turke të asokohe, është edhe ashtuquajtura, ‘gara me qíngja’. Duke qenë se janë një popull që ruajnë me fanàtizëm traditat, Osmani vazhdon zakonet që dikur i zbàtonte dikur babai i tij, Ertugruli. I rreshtuar me disa nga burrat e fòrtë të fisit, Osmani dhe ato, mbàjnë në supe secili nga një qíngj dhe kështu vrapojnë. Ashtu siç prítet i pari në vijën e finishit mbérrin Osmani.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*