Osmani/ Sofia dhe Alishari përgatisin planin për të héqur qafe Osmanin

Sofia mbërriti para të atit, sërish e tùrpërùar që nuk arriti të kryente misionin e saj. Pavarësisht zemërimit të kësaj, Janisi ka edhe shqetësimin e sigurisë së jetës së Sofias. Ai deklaron se do urdhérojë ekzekutimin e Salvadorit duke e cilësuar si të paaftë për ta mbrojtur Sofian para Armiqve. Në ato momente ndérhyn Helena duke i thënë Janisit se ishte pikërisht ai që i shpëtoi jetën asaj dhe Sofias. Në fakt Salvadori vepron çdo gjë i urdhëruar nga Osmani.

Pavarësisht ngjàrjeve të àshpëra në fis, mendja e Osmanit mbetet ende tek Bala. Ai kërkon të takohet me të por merr vetëm rEfuzImin e saj. Ai kërkon të dijë shpjegimin e kétij réfuzími por më kòt. Duke mbetur pa zgjidhje ai kërkon ndihmën e Selxhanit. Pas shumë insístímeve Selxhani vendos ti tregojë të vërtetën Osmanit. Ai mëson nga Selxhani se arsyeja e që Bala réfuzon ta takojë është fakti se probabiliteti është që ajo nuk mund të bëjë më fëmij.

Pas déshtímit të radhës Sofia mbërrin sërish në konakun e Alisharit për ti kërkuar bashkëpunimin e tij. Sipas saj Osmani është bërë ende më i rrézíkshëm pasi ka arritur të réfuzojë urdhrat e Gejhatusë. Si pàsojë e kësaj, mpòshtja e Osmanit është bërë ende më e vështirë. Sofia pròpòzon se duhet të bashkojnë fòrcat për të arritur qéllimin e përbashkët që kanë. Me shumë bindje Alishari i thotë të mòs meràkoset se shumë shpejt do e ketë Osmanin në dorë.

Duke qenë se Zohreja dhe Ajgyli ndodhet ende të bùrgosùra ato nuk kanë lirinë e veprimit ndryshe nga Selxhani. Kjo e fundit kémbéngùl se nuk do i lejojë të qëndrojnë mbi trùpin e vdékur të Baturit por munden thjesht të bëjnë ceremoninë e vàrrímit të tij. Sakaq, Osmani sërish kërkohet nga ana e Mjekër-bardhëve. Ato kanë një mísíon të ri për të. Cili do jetë ai?  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*