Osmani/ Tekfur Nikolla shkon të takojë Gejhatunin

Teksa Savxhë bisedon me gruan e tij Lenën për plànet se si do arrijë të vijë në krýe të fisit, kjo e fùndit i sugjeron që mos ta besojë shumë Dyndar Beun pavàrësisht se ai po i jep suportin por duke e ditur se ka grua Hazallin, ajo e di se sa egò ka ajo që të jetë e para e fisit dhe si rrjedhoja burri i saj të jetë në vendin e Ertugruë Beut. Ndërkohë Osmani ka mblèdhur besnikët e tij dhe po plànifIkon të shkojë në fisin e Yavlak Arslanit, duke e ditur ë ky i fùndit e ka tràdhtuar disa herë dhe  të gjitha këto u zbùluan nga Xhekurtaj i cili nuk kishte si t’ja bënte ndrýshe kur Bamsi Beu e kishte në duart e veta.

Ndërkohë gratë e fisit janë mblèdhur në çadrën e Selxhanit. Kjo e fùndit ka ftùar edhe Tarunin e cila është femra më e re në fis. Hazalli dhe Lena nuk ngùrrojnë që të acàrojnë Selxhanin dhe Balën duke i dhuruar asaj fustanin tradicional të Kajive dhe disa zbukurime si mirëseardhje për të duke e ditur se ajo së shpejti do bëhet nuse  e fisit të tyre. Sakaq, Hazalli i drejtohet Selxhanit se çfarë do i bëjë dhuratë asaj duke e ditur se fisi i tyre e ka si traditë ti respektojë miqtë. Selxhani i thotë asaj se gjëja më e mirë dhe më e vlefshme që mund ti japë Targunit është një këshillë.

Selxhani i thotë asaj se për të qenë gruaja e një beu të fisit të Kajive duhet shumë punë dhe i thotë të ketë kujdès nga ato që i hiqèn si miq. Ndërkohë edhe Bala ka përgàtitur një dhuratë simbolike për të. Ajo i dhuron disa gurë me perla dhe Selxhani nderhýn duke i thënë se duhet të jetë si ato gurë për burrin dhe fëmijët e àrdhshëm të saj. Nga ana tjetër, Tekfur Nikolla shkon të takojë Gejhatunin. Si rradhë herë gejhatuni kishte vèndosur një karrige për mýsafirin duke e ditur se kushdo që shkon ta takojë atë duhet ti pèrulet në gjùnjë.

Kjo gjë i bën hàbit Tekfur Nikollës i cili i thotë se si ka mùndësi që ai po e respekton në këtë fòrmë. Gejhatuni me ìroni i thotë se duke i ofruar që të ulet në fronin e kalasë se Kullaxhisarit që tashmë i përket Osmanit, tani i duhet që të ulet pasi nuk ka àsnjë vend ku të ulet. Tekfur Nikollës nuk i pëlqen àspak kjo sjellje e tij dhe i thotë se ndihet më mirë në këmbë por Gejhatuni i jep urdhèr që të ùlet menjëherë dhe ai i bìndet. Tekfur Nikolla nis ti shpjègoje të gjitha gjërat atij duke u hèqur si shènjtor por Gejhatuni e njeh shumë mirë atë…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*