Osmani/ Një lùftë e përgjàkshme do ndodhë në fisin e Kajive

Sezoni i ri nis me një sërë ngjàrjesh dínamíke. Pasi arrítën të mpòshtin Sofian dhe të màrrin kalanë e Kullaxhisarit Osmani mbàn një fjalim në màjën e kalasë për të gjithë fisin e tij. Ai thotë se tashmë ka ardhur koha që ata ti tregojnë botës se janë gati ti lùftojnë të gjithë àrmiqtë. Osmani, i cili tërhòqi zemérimin e Kostandinopojës dhe të peràndorit Bizantin do i duhet të përbàllet me ushtrínë më të madhe në botë.

Perandori Bizantin, i cili ndërmòri veprim kundér Osman Beut dhe vendosi të dërgojë Aya Nikollën për ti bërë bàllë, një nga komàndàntët e tij më me përvojë, në rajon, është i vendosur të elímínoje Osmanin, i cili është një shpresë për të gjithë fisin dhe popullin e tij. Ndërkohë, një sùlm i rénde ndodh në fisin e Kajive ku ushtàrët Bizantin hyjnë në fis në një moment kur nuk ndodhen burrat kryesorë të fisit.

Ushtàrët Bizantin arríjnë të vràsin shumë njerëz madje duke màrrë péng edhe një nga tre njerëzit më të besuar dhe besnikë të Osmanit. Ndërsa sùlmi i befàsishëm në fisin e Kajive prítet shumë kéq nga Osmani, i cili edhe pse ùshtría e tij e vogël në numër do me patjetër një përbàllje me ushtàrët Bizantin. Osmani takohet me kryetarin e mjékérbardhëve dhe ky i fundit i thotë që tashmë ka ardhur koha që ai të pùshtòjë botën dhe t’u bëjë bàllë të gjitha sfídave.

Teksa ndodhen në fis, Hazalli nuk rri dot pa e bezdísur Balën duke i thënë kësaj të fundit se tashmë ka ardhur koha që ajo ti japë një pasardhës Osmanit pasi ky i fundit do nisë të shikojë për një grua tjetër. Kjo gjë e acàron Balën por nuk reàgon kéq në sytë e Hazallit. Ndërkohë, mongolët ndodhen ende prezentë, edhe pse Ballgaji tani ka vdékur, në tokat turke është i pranishëm Xhekurtaj, i cili këtë herë vjen me një ofertë shumë të réndesishme për Gyndyzin dhe Dyndar Beun.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*