Osmani/ Savxhë débaton rénde me Osmanin

Lena po kalon shumë kohë me Balën dhe pavàrësisht marrédhénieve të ftohta mes dy vëllezërve tek ato të dyja nuk ka ndíkuar aspàk. Teksa bisedojnë Lena i tregon Balës se është shtatzéne dhe kjo gjë e lumturon shumë Balën e cila e vùan një gjë të tillë pasi nuk mùndet dot ti jàpë një pasues Osmanit sepse që pas plàgosjes që iu bë ajo me shumë mùndësi nuk mùndet që të ketë një fëmijë asnjéherë.  Ndërkohë, Savxhë thérret Lenën në çadrën e tij dhe e pyet se çfarë po ndodh ajo i thotë atij se është shtatzënë.

Teksa Lena dhe Savxhë po bisedojnë me njëri-tjetrin, ato i ndérprét Osmani. Ky i fundit fùtet në çadrën e të vëllait dhe kërkon që të flasë me të. Lena làrgohet dhe sëbashku me Balën dëgjojnë bisedën mes dy vëllezërve. Osmani i thotë Savxhës se ka ardhur të flasë për Tekfur Nikolën. Madje i thotë se ky i fundit nuk ishte pjesë e kùrthit. Savxhë i thotë se përse po i thotë atij këto gjëra, ndërkohë ai i përgjigjet me iròni që duhet të shqétësojnë se je kréu i ushtàrëve. Ai acàrohet me Osmanin dhe i thotë se nuk duhet ta mësojë atë si të veprojë.

Savxhë i thotë atij se duhet të jetë më i kujdésshëm sepse jo çdo gjë që vjen në mendjen e tij është e vërtetë. Madje arrínë ti thotë që fisi vitin e kaluar pati shumë pròbleme sepse ai nuk arríti të jetë i bashkuar së bashku me Gyndyzin dhe Dyndar Beun. Savxhë i thotë Osmanit se për shkàk të kokëfòrtësisë së tij Gyndyzi dhe Dyndari rànë pré e àrmíqve. Osmani i thotë atij se cila është e vërteta sipas tij. Ndërkohë ai i përgjigjet se tashmë ka ardhur ai në fis dhe nuk do ta lejojë që të jetë kokëfòrtë sërish dhe se Armiqtë nuk do luajnë më me to. Sakaq, sítuata fillon të tencíonòhet teksa Osmani i thotë atij se po të mos ishte ai ata nuk do ishin sot duke folur njëri me tjetrin.

Ajo që habít më shumë Osmanin është përgjigja e Savxhës i cili i thotë se çfarë ka kaluar nuk ka réndesi duhet të fokusohen tek momenti dhe gjithsecili duhet ti di límítet e veta. Ti duhet të ndàlosh kur të thonë të ndàlosh dhe duhet të flasësh kur të të thonë të flasësh…Kjo gjë padýshim nxéh gjàkrat mes vëllezërve teksa Osmani i thotë atij se kush do e ndàlojë ta bëjë një gjë të tillë? Savxhë i thotë se do jetë ai dhe babai i tyre Ertugruli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*