Osmani/ Salvadori jep shpirt në duart e Bamsit

Sofia arriti të plàgosë shumë rénde Salvadorin pasi kuptoi se ai ishte në krahun e Osmanit, Armikut të përbetuar të Sofias. Edhe pse në një gjéndje shumë të rénduar fizike, Salvadori gjen mënyrën për të mbérritur në fisin e Kajive. Ai kërkon të ketë pranë vetes Bamsin teksa ndjén që ai po jeton minutat e fùndit të jetës së tij. I shòkuar, Bamsi shkon pranë Salvadorit ose siç e quajnë në fisin Kaji, ‘Sadik’, dhe e dëgjon i léndùar, gjersa Salvadori i kërkon atij me ngùlm që të hàkmérret për të.

Ndonëse Sofia është paraqítur që në fillim si një kùndërshtàre e hapur e Osmanit, ajo nuk ka qenë kurrë kaq e vendosur sa është bërë që prej ditës kur vdíq Janisi, babai i saj. Për plan të radhës, ajo mendon që Ballgaj mùnd ti vijë në ndihmë. Për këtë arsye ajo shkon pranë tij dhe i kërkon të bashkojnë fòrcat kundér Osmanit, pasi ky i fundit është fuqízuar së tepërmi.

Për të njëjtën arsye, Ballgaji ka vënë pòshtë vetes Kongarin duke e dròguar aq sa ai të hàrrojë se kush është. Pasi bíndet se Kongari është i gatshëm të zbàtojë urdhérat dhe mísíonin e tij, Ballgaji i tregon se çfarë i ngàrkohet atij si detyrë për të bërë. Me të dëgjuar urdhérat, Kongari niset për në fisin e Kajive dhe mbérrín me të shpejtë. Në momentin që ai mbérrín, në fis po zhvillohet cerémonía mòrtore e Salvadorit.

Me të përfùnduar cerémonía, Osmani i afrohet Kongarit. Ky i fundit, nën eféktin e drògimit të Ballgajit, híqet si të jetë tërësisht normal dhe i thotë se prej një kohë të càktuar ka qenë nën tòrtùrat e Ballgajit derisa arriti ti ikte nga duart. Kongari i tregon edhe një vendndodhje të Ballgajit duke i sugjeruar që aty mùnd ta kàpé atë. Por a është ky një kùrth për Osmanin?  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*