Osmani/ Princeshë Adelfa zhdùket nga fisi i Kajive

Ardhja e Priceshë Adelfes në fisin e Kajive do hapë shtígje të reja të cilat do nxjérrin lígësitë e thélla që jetojnë tek banorët e fisit. Zohreja dhe Dyndari kanë bërë një plan që ta dërgojnë atë tek Gejhatuni përmes Alishar Beut. Për t’iu bashkuar qéllimit të tyre Dyndari dhe Zohreja marrin edhe ndihmën djàllézore të Burçinit. Kjo e fundit ténton dhe arrin ta hélmòjë Princeshë Adelfën.

Duke mos qenë e zonja të mbrojë veten. Princesha zhdùket lehtësisht nga syte e Selxhanit e cila po e mbronte. Dyndari urdEron menjlherë që Princeshë Adelfën ta dërgojnë në konakun e Alishar Beut me anë të ùshtàrëve të tij besnikë. Alishari gëzohet shumë kur e shikon Princeshë Adelfen në konakun e tij dhe madje tashmë ndihet më i fùqíshëm përballë Gejhatunit.

Pa ditur gjë askush Dyndari shtrín edhe më théllë planet e tij kùnder nipit, Osmanit. Duke e parë gàbim Osmanin në vendimet që merr, Dyndari thérret pranë fisit të tij djalin që ka me një grua tjetër. Bahadiri vjen në fisin e Kajive me mísíonín e qartë nga babai i tij se duhet ti afrohet djàllëzísht Osmanit pa e lënë atë të dýshoje se planet po thuren kùndra tij. Për ta bërë situatën edhe më bindëse, Dyndari dhe Bahadiri sajojnë gríndje fàllco mes tyre në prani të Bamsit dhe Gyndyzit.

Megjithatë, devòtshmëria dhe mirësjellja e tepruar e Bahadirit ndàj Osmanit bën që ky i fundit të nuhasë se diçka nuk shkon në atë mes. Porositë për pjesëtarët e fisit të Kajive janë më më vlerë se vetë jeta. Bala dhe Selxhani ishin të ngàrkuara me përgjegjësinë e mbrojtjes së Princeshë Adelfas, por gjërat i dolën jashtë kontrollit. Ato vërejnë zhdùkjen e saj dhe të alàrmuàra nisin ta kërkojnë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*