Osmani/ Papazi i ofron ndihmën e tij Osmanit

Gyndyzi shkon pranë Dyndarit. Ato diskutojnë gjatë zhdukjen e Osmanit, dhe nuk i japin shpjegim mùngesës së tij bashkë me alpët. Ato nuk e gjykòjnë drejt veprimin e tij duke u làrguar i vetëm për hàkmarrjen e Ajbarsit. Dyndar thotë se Osmani e ka vënë në një pòzitë të ùlët, në të cilën askush nuk e ka vënë më parë. Pranë tyre do shkojë Bamsi. Të gjithë mendojnë se Bamsi e di vendodhjen e Osmanit, ndaj dhe çùditen shumë kur ai vetë i pyet se ku është ai.

Pranë zotëri Jonisit do shkojë lajmëtari Megala. Ai i thotë se ka sjellë një letër nga Sofia. Menjëherë Jonisi e ùrdhëron Megalanë t’ia lexojë letrën. Në të thuhet se Osmani, djali Ertugrulit ka hyrë brenda në dhomën ku janë mbajtur sendet më të shtrenjta, dhe me shumë sìklet e zòr ju them se ai ka vjédhur àmanetin më të shénjtë. Ky lajm do e névrikosë shumë Jonisin, i cili do marrë masa për t’ia kthyer Osmanit gjithçka që ai ka bërë kùndër tyre.Rezultati i imazhit për kurlus sofia

Sakaq, nëpër rrugët e qytetit, është porositur të dalë një tellall. Ai do përhapë gjithandej lajmin e vdékjes së Tekfurit, duke e bërë djalin e Ertugruli si pérgjegjës të kësaj hùmbjeje. Njerëzit do shòkohen nga të dy lajmet. Si të vdékjes, ashtu edhe të pérgjegjësit të kësaj vdékjeje. Për më tepër, çdokush në popull është i ndàluar të ndihmojë në çfarëdo lloj mënyre Osmanin, përndryshe do dénohet.

Nga ana tjetër, teksa tellalli flet, Osmani arrin të hyjë brenda kalasë sërish. Ai do takohet me zotëri Papazin, i cili hìqet si një prijës në kishë. Ato flasin mbi virtytet njerëzore e profetike, e më pas Papazi i ofron ndihmën e tij të plotë. Ndërsa për femrat e fisit Kaja nuk do jetë një ditë shumë e mirë. Teksa ato po lanin rrobat pranë lumit, Ajgyli shikon Burçinin të mbushur me mlléf. Ajo i afrohet pranë dhe i kërkon të kontrollojë veten, pasi po vetëhélmohet me këtë sjellje. Por Burçin vetëm fàjëson Osmanin për gjithçka që u ka ndodhur. Dhe më pas largohen që aty, të dyja të vetme, duke u zénë në prìtë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*