Osmani/ Osmani bie sërish pré e spíuneve në fis

Osmani më shumë se asnjëherë tjetër ndihet i rrézikuar nga trádhétarët në fis dhe spíunët. Punë brenda fisit po shkojnë si mos më kéq që kur ai erdhi në krye të Kajive pasi iu desh të përballej me shumë të papritura. Së fundmi súlmi që mori Bamsi Beu sigurisht që e kishte një qëllim. po ashtu edhe súlmi ë morën gratë e fisit. Osmani nuk di se nga kush të dyshójë më parë pasi për të përveç rrethit të tij të ngushtë ai dyshón tek çdo njeri. Ai vihet direkt në zbatimin e planit të tij dhe nis ti takojë të dyshúarit një e nga një.

Si fillim ai bashkë me besnikët e tij shkojnë tek Petrus apo siç njihet ndryshe si Sulejmani që shoqërohet gjithmonë nga Meliku. Si fillim ato futen shumë të dyshímtë dhe nisin të bëjnë pyetje jo të zakonshme për to. Pasi përfúndojnë Osmani bashk me Boranin dhe Savxhën largohen që aty por hija e tyre ngelet pas për të dérguarit e pápës që më shumë se asnjëherë kanë nisur të bíen në sy për veprimet e tyre të líga. Meliku i shqétësuar i thotë Petrusit se mesa duket Osmani ka nisur të dyshójë tek ata. 

Ndërkohë Davidi ose siç njihet nga të gjithë në fis si Idris Beu, shkon për të takuar Bamsi Beun për tu siguruar nëse ai ka arritur të kuptojë gjë pas atij aténtati që i ngríti kúrth ai apo jo. Bamsi Beu duket qartë se pak hije dyshími i ka nga ai por që nuk i kujtohen me saktësi të gjitha veprimet e kryera. Por bisedën e tyre do e ndërprésë Osmani i cili ka nisur të dyshójë fort tek Idris Beu pasi mënyra e të sjellurit e tij lë shumë vend për dyshíme. Osmani bën një plan në mendjen e tij.

Ai nis të flasë me Bamsi Beun në prezencë të Idris Beut në lídhje me një plan që ka ngrítur ndaj Tekfurit të Jahisarit, të cilit do i ofrojë ndihmë për të rrézuar Tekfur Nikollën. Idris Beu shókohet nga ajo çfarë thotë Osmani dhe menjëherë largohet. Bamsi Beu i shókuar i thotë Osmanit se si ka múndësi që ai foli për një temë aq delikate në prezencë të një personi jo të besueshëm. Osmani i kërkon Bamsi Beut të qetësohet pasi pikërisht ai ishte qëllimi i tij për të parë nëse ai do flasë apo jo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*