Osmani/ Osmani pranon ofertën e Tekfur Nikollës për jetën e Bajhoxhasë

Flatjus nisi të ëndërrojë për rikthimin e Lenës se mùnd të kishin një jetë të lumtur së bashku por në fakt qéllimi i vërtétë i saj ishte të shpétojë djalin e saj. Ajo pasi pranon ofértën e tij për të qéndruar në kàla në kémbim të lirmit të Bajhoxhasë ajo merr hélmin dhe ténton për të vràré veten por këtë skenë e kupton Flatjusi i cili e ndàlon por në të njëjtën kohë e hédh pértokë. Ai e kupton se ajo është tàllùr me të dhe i thotë asaj se Osmani ka pranuar të japë kàlanë e Kullxhaisarit në kémbím të jetës së Bajhoxhasë.

Ai i thotë se Dyndar Beu ka ardhur pët i marrë ato dhe do kthehen në fis. Lena nuk e pérmban gëzimin dhe nis të qàjë dhe nuk ndàlon së falënderuari Zotin. Ndërkohë në fis ùshtàrét e Osmanit janë duke u stérvitur dhe teksa bísedojnë me njëri-tjetrin ato shprehin hapur pàkënaqësinë e tyre për të dhuruar mbràpsht Kàlanë e Kullaxhisarit në kémbim të jétës së Bajhoxhasë edhe pse ai është një person i réndësishëm i familjes, për atë kanë rénë shumë déshmòrë dhe nuk është e dréjtë një gjë e tillë.

Pranë tyre vjen Osmani. i cili ua ndérprét bísedën e tyre. Ai e véren se bésnikët e tij nuk janë dakort me këtë gjë. Teksa janë duke qéndruar të gjithë sëbashku një nga ròjet sjell làjmin që Tekfur Nikolla ka pranuar ofértën e Osmanit por asnjëri nuk e komenton më shumë atë. Nga ana tjetër, Bajhoxha dhe Lena janë nísur rrugës për në fisin e Kajive bashkë me Dyndar Beun dhe Flatjusin që e shoqëron gjatë gjithë kohës. Kushti i vetëm që ato të mbërrijnë shëndosh e mirë në fis është që të lirojnë kàlanë e Kullaxhisarit.

Flatjusit i vjen një làjm nga një ùshtàr bízànt se tùrqit po e lirojnë kalanë. Ndërkohë ùshtría e bízàntëve ka nisur bàstísjen e kàlàsë dhe Aleksandër, kòmàndanti i dërguar nga Tekfur Nikolla nis të spàstrojë kàlanë nga flamujt e sànxhakut të Kajive dhe ti zëvendësojë me ato Pérandòrisë Bízàntine. Sakaq, Flatjus është i fríkésùar se Osmani mùnd ti bëjë ndonjë kùrth dhe për këtë gjë ai i thotë Dyndar Beut se nëse një gjë e tillë ndòdhë ai do i djégé për së gjàlli Lenën dhe djalin e saj Bajhoxhanë.