Osmani/ Osmani i thotë Balës se do martohet me një grua tjetër

Dyndar Beu dhe Hazalli nuk arrijnë ta besojnë fjalët që avlak Arslani thotë për Osmanin teksa e quan si hero dhe i vetmi person i cili mund ti çojë drejt fitoreve të mëdha. Në fillim ata mendojnë se ai po bën një lojë por në fakt ai e ka më seriozisht se kurrë. Sakaq, osmani lshtë ulir në fronin e tij dhe ka nisur të ideojë flamurin e ri që do e karakterizojë. Ai ka nisur punimin duke e vizatuar atë. E teksa rilexon letrën e babait ai mundohet ta fshehë atë pasi Bala vjen për ti sjellë dika për të pirë.

Ai për të dalë nga situata i tregon asaj se çfarë po bënte. Osmani i tregon Balës flamurin e sanxhakut të tij i cili është një hënë me shpAtë në të. E teksa Bala i thotë Osmanit e shqEtësuar nëse do e pranojnë që ta zëvendësojnë me atë të Kajive, ai e siguron që ai flamur do jetë gjithëpërfshirës, ai do jetë i të gjithë fiseve turke. Ndërkohë Osmani nuk ndalon së shprehuri dashurinë e tij Balës e cila është bërë më e bukur se asnjëherë për burrin e saj vetëm që ta ketë mendjen vetëm tek ajo pasi siç dihet ai është në kërkim të një gruaje tjetër.

Ndërkohë Osmani nis të ëndërrojë dhe para tij i del babai i tij Ertugruli i cili i përsërit pa pushim ‘dëshira ime, dëshira ime’. Ai madje sheh edhe një grua e cila mban një fëmijë në dorë duke lene të kuptohet se ai duhet të përmbushë detyrën e të atit për tu martuar me një grua tjetër që t ketë fëmijë pasi i duhet patjetër një trashëgimtarë. Ai shkon pranë Balës dhe dhe i thotë asaj se babai i tij i ka lënë amanet që të martohet me një grua tjetër. Osmani e vë në dijeni Balën për këtë ndërsa kjo e fundit përhumbet e tëra duke mos iu besuar atë se çfarë i dëgjuan veshët.

Bala i jep një buzëqeshje të shtIrur, të sforcuar vetëm që të mos lere shije të keqe tek ai. Madje ajo i thotë se përse ai nuk ia ka thënë më parë një gjë të tillë por Osmani i thotë se ai nuk mund ta lënduar  teksa e shikonte në sy. Bala me lot në sy i thotë me gjysmë zëri se a nuk ishte vetë ajo që ia ofroi një gjë të tillë. Osmani i kërkon të qetësohet dhe të mos qAjë por Bala mundohet të tregohet e fortë por ajo duket qartë se është shkatërrur që pasi dëgjoi nga goja e tij ato fjalë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*