Osmani/ Osmani dýshon se Idris beu është tràdhtari në fis

Osmani ka nisur të dýshojë tek të dërguarit e pàpës dhe për këtë i kërkon dy besnikëve të tij Boranit dhe Genxhes që ti kenë nën vézhgim. Sakaq, pasi i shpétoi jetën Osmanit nga duart e Tekfur Nikollës, Malhuni ka mbërritur në fis e cila mirëpritet nga Selxhani ku teksa bísedojnë me njëra-tjetrën kjo e fùndit nis të thur lavde ndaj babait të saj Umur Beut ku përvéç të tjerash i thotë se sa kanë vùajtur nga sùlmet e mòngolëve. Malhuni e prékur i thotë se që kur ka lindur ajo e mban mend veten duke udhëtuar sa nga njëri vend në tjetrin.

Bisedën e tyre do e ndërprésë Ahmedi i vogël i cili po i fshíhet Balës teksa bëjnë lojëra sëbashku. Malhuni e komplimenton Balën dhe i thotë se djali i saj Ahemdi është kaq i mirë. Për një moment bíe héshtja ku si Selxhani dhe Bala shòkohen që të dyja duke e ditur se Bala nuk mund të bëjë fëmijë. Ajo i shpjegon se ai është një jetim dhe është fëmija i të gjithëve në fis. Pas kësaj Malhuni làrgohet por Bala është tepër e shqétësuar për ardhjen e saj. Ajo e shpreh këtë me Selxhanin teksa i thotë se ata ende nuk e dinë qëllimin e ardhjes së saj.

Selxhani mùndohet t’ja shpejgojë se ajo është vajza e një ndër béjlerëve më të mëdhenj tùrq të cilët kanë vùajtur më së shumti nga pùshtùesit mòngol. Ndërkohë, nga ana tjetër në çadrën e Idris Beut të plàgòsur ka mbërritur Bamsi Beu që po mundohet të kujtojë ndonjë gjë nga ajo se çfarë ndodhi kur ata u sùlmuan nga Tekfur Nikolla dhe kush e theri në shpinë atë. Ai i thotë se duhej ta kishte dëgjuar atë që të mos shkonin. Bísedën e tyre do e ndërprésë Osmani i cili vjen e i pyet ata të dy se si është e mùndur që rënë në atë kùrth.

Bamsi Beu është i bíndur se ata kanë një tràdhtar brenda fisit dhe për këtë Osmani e síguron se ai do të dalë shumë shpejt herët a vonë. Madje ai thotë se do takojë Tekfur Jorgon pasi është i vétmi që mund ti shpétojë nga kùrthi që Tekfur Nikolla ka ngrítur. Këtë bísedë ato e bëjnë në sy të Idris Beut për të parë nëse mùnd të dalë ai infòrmacion apo jo për të kuptuar nëse ai është bésnik siç duket apo një tràdhtar. Pas kësaj bisedë Osmani i kërkon Idris Beut të làrgohet. Ai shikon që ai është i tròndítur dhe për këtë ata nisin të dýshojnë tek ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*