Osmani/ Osmani bën paqe me Yavlak Arslanin

Savxhë ndòdhet në çadrën e tij duke u përgaditur për të ikur te takojë Bamsi beun për të lejuar të orgànizojnë mblèdhjen për të vendosur beun e ri të fisit të Kajive edhe pse Ertugrul Beu ende nuk ka vdèkur. Pranë tij tèpër i irrìtuar shkon vëllai i tij Gyndyzi duke i kërkuar llògari për atë se çfarë po bën. Ai i kujton se babai i tyre është ende gjallë dhe nuk duhet pikërisht i biri tij ta bëjë një veprim të tillë. Ai madje i thotë se po përfitojnë si ai si xhaxhai i tyre, Dyndari që Osmani nuk ndòdhet përreth dhe duan të përfìtojnë por Savxhës nuk i pëlqejnë fjalët e të vëllait.

Ai i thotë që të ketë kujdès kur flet pasi ai po mùndohet të shùajë zjàrrin që është ndèzur në fis por Gyndyzi i acàruar i thotë se ai jo vètëm nuk do e fìkë atë por po i hèdh benzìnë brenda duke e bërë edhe më të madh. Ai shtòn se sytë e tij do jenë në veprimet që do bëjë ai dhe Osmani duke i kujtuar se pavàrësisht se nuk ka dëshirë të bëhet Beu i fisit ai do të ketë të drejtën e tij si djali i të parit të fisit të Kajive. Nga ana tjetër Yavlak Arlsani i pohon Osmanit se nëse nuk vràsin Gejhatunin ata nuk do të kenë kùrrë qetësi por Osmani nuk ia ka bèsën fjalëve të tij. 

Yavlak Arslani i thotë atij se plàni i tij nuk fùnksionoi për të ndërtuar shtetin turk dhe e shihte atë si një nder personat kryesorë të atij shteti… Osmani e pyet se çfarë ndòdhi që nuk po e mendon më një gjë të tillë dhe çfarë ka ndrýshuar por përgjigja e Yavlak Arslanit do e shòkojë Osmanin teksa i thotë se tashmë kanë ndrýshuar rolet dhe ai është në vendin e tij dhe është personi i duhur për ta ndërtuar atë. Sakaq Ushtàrët e Flatjusit po mjèkojnë këtë të fùndit. Plàga e tij është e thèllë dhe ai po hùmbet shumë gjàk. Ata i thonë se u duhet të shkojnë sa më shpejt të jetë e mùndur në kala.

Flatjusi nuk pranon të kthèhet në kala pasi nuk ka fytyrë ti dalë sërish Tekfur Nikollës përbàllë i deshtùar dhe pa kokën e Osmanit në dorë. Nga ana tjetër Osmani i thotë Yavlak Arslanit se nëse ai është pènduar me të vërtetë ai do e falë atë por edhe pse nuk ka si ta dijë të vèrtetën ai i thotë se do i japë një shans. Sakaq Yavlak Arslani nuk dëshiron të hùmbasë kohe dhe menjëherë i thotë Osmanit se duhet të màrrin màsa sa i përkèt Gejhatunit pasi ai po bëhet gjithnjë edhe më i fortë. Ai i thotë atij se pas rènies së Kullaxhisarit ai do e ndìhmojë edhe më tèpër tekfur Nikollën dhe përbàllë tyre do jetë edhe më e vèshtirë për ti mùndur.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*