Osmani/ Në fis përhapet lajmi që Osmani ka vdékur

Tashmë kanë kaluar disa ditë që Konuri ka vdékur dhe vàrrin e tij shkon ta vizitojë dhe ujit vëllai i tij që u bë shkàk për të vdékur, Kongari. Ai qàn mbí vàrr dhe thotë se ai nuk do ia falë vetes kurrë një gjë të tillë, madje ai i thotë se do jetë ushtàri më besnik i Osmanit, ashtu siç ishte ai kur ishte gjàllë. Nga ana tjetër gjéndja e Osmanit vazhdon të jetë e rénde pas plàgëve të màrra nga ushtàrët e Sofias.

Teksa Bala po kujdéset për të ai për një moment hap sytë por menjëherë e léshon veten dhe hùmb vetëdijen. Bala bértet me të madhe duke thírrur të gjithë. Njëri nga ushtàrët e fisit shkon tek çadra e Dyndar Beut dhe mérr lajmin qe Osmani ka vdékur. Hazalli ndodhet pranë Dyndarit dhe gëzohet shumë, ndërkohë ky i fundit e përjeton shumë rénde sa shpérthén në lòt.

Gyndyzi mes lòtësh thérret të gjithë fisin për të dhénë lajmin e hídhur që Osmani ka vdékur. I gjithë fisi shòkohet madje të gjithë janë në lòt.  Sakaq, në kalanë e Kullaxhisarit ku ndodhet Sofia, ajo fton të gjithë banorët për t’iu thënë që e fituan lùftën me Osmanin dhe se tani e tutje do kenë vetëm ditë të mira për popullin e tyre. Ato nisin të festojnë me këngë e vadhe.

Ndërkohë, Saltuk ndodhet në pyll sëbashku me dy ushtArë shoqërues dhe Ajgylin. Ai ka një mision të véshtirë për të vràrë këtë të fundit. Sapo bëhet gati për ta bërë, ai nxjérr thíkën dhe ténton ta ngùlë tek vendi ku ndodhej Ajgyli por shikon që thíka i shkon bòsh. Ajgyli është zhdùkur. Menjëherë Saltukut i íkën sítuata nga duart dhe menjëherë mérr màsa dhe vrét dy shoqëruesit. Po me Ajgylin çfarë po ndodh? 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*