Osmani/ Lena shkon në Inegol për të shpëtuar Bajhoxhanë

Lena niset e déshpéruar drejt kalasë Inegol për të shpétuar djalin e saj Bajhoxhanë pasi ky i fundit u arréstuar nga Tekfur Nikolla. Ajo duke shpresuar se Flatjus, i cili do génjehet nga ndjenjat e tija të mëdha për të do arrijë ta lirojë djalin e saj. Pasi shkon pranë Flatjusit, ajo i kërkon ta takojë Bajhixhanë dhe nëse ajo do e lejonte të lirohej ajo do jepte çdo gjë në kémbim të kësaj gjëje. Ndërkohë pa húmbur kohë Fatjus shkon pranë Tekfur Nikollës dhe i kërkon që ai ta lërë të lirë Bajhoxhanë sepse më në fúnd dashuria e jetës së tij, Lena kërkon këtë si kusht për të qenë e tija.

Bisedën e tyre e ndálon një úshtar teksa i thotë se Dyndar Beu ka ardhur për ta vizituar. Tekfur Nikolla teksa bisedon me të i thotë se është lodhur nga Osmani dhe shpreson që ai ti zërë vendin sa më shpejt të jetë e múndur. Dyndar Beu i kërkon atij ta shohë Bajhoxhanë dhe ta marrë me vete pasi Osmani e ka pranuar ofertën e tij. Me këtë rast Tekfur Nikolla i thotë Flatjusit se me këtë rast u plotësua edhe dëshira e tij dhe i thotë që të shkojë ti japë lajmin me gojën e tij Lenës.

Flatjus shkon pranë kësaj të fúndit dhe i thotë se Tekfur Nikolla ka pranuar kushtin dhe nga ai moment djali i saj do lírohet ndërsa ajo do bëhet gruaja e tij që e kishte ëndërruar tash sa kohë. Lena e lumtur në njërën anë por nga ana tjetër tepër e mérzítur pasi do i duhet të lërë pas familjen e saj dhe për këtë ajo po sákrifikohet që djali i saj mos të vrítét. Ajo nuk e pranon assesi të bëhet gruaja e Flatjusit pasi për të e vetmja dashuri në këtë botë është Savxhë.

Ajo nxjérr hélmin për ta pirë por Flatjus e shikon në moment dhe ndërhyn. Ajo ia bën të qartë se për të nuk ka kuptim jeta pa Savxhën por ajo donte vetëm që djali i saj të lihej i lirë pastaj ai mund ti merrte jetën e saj. Flatjus çméndet i tëri dhe shtyn me fórcë Lenën duke e rrézuar përtokë. Nga ana tjetër ndodhet Osmani i cili është i dÿzuar. Të pranojë ofertën e Tekfur Nikollës për ti dhënë kalanë e Kullaxhisarit që e fitoi e púshtoi me aq múnd apo nga ana tjetër është jeta e një prej personave kryesorë të familjes, nipi i tij Bajhoxha.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*