Osmani/ Kongari vendos të hàkmérret ndaj Ballgait

Xhaxhai i Osmanit, Dyndar beu është i bíndur se do e martojë të bijën me Alisharin, duke menduar kështu fuqízimin e dyanshëm, si dhe duke qenë shumë i nxítur nga bashkëshortja tij, Zohreja. Kjo e fùndit e di dobésinë e të bijës ndaj Osmanit, ndaj e mendon martesën si zgjídhjen idéale. Kështu, e gjithë familja bën përgatitjet për të shkuar në konakun e dhëndrrit të ardhshëm, për të kurorëzuar martesën.

Ky plàn do ndërprítet me ndërhyrjen e Osmanit, i cili bën të qartë që nuk e do e lérë Ajgylin të bjérë në duart e një mízori si Alishari. Nga ana tjetër, Konuri është shumë i lumtur për gjetjen e të vëllasë, Kongarit, por edhe i mërzítur që ai ende është në krahun e mongolëve. Ai bisedon qetë dhe shtruar me të vëllanë, derisa arrín ta bíndë. Pasi Kongari mëson se në fëmijëri është blerë nga Ballgaji, ai vendos të mos e lérë me kaq, por të ngrihet për hàkmàrrje që e ka ndàrë nga gjíri familjes.

Ndërkohë, për Osmanin sítuata bëhet gjithmonë e më e vështírë. Kësaj rradhe, pa ditur gjë, do ketë kùndër vetes edhe Burçinin. Sipas mendjes dhe plànit të saj, ajo do hàkmerret ndaj Osmanit. Këtë do e bëjë në mënyrë të padréjtë, duke sàjuar një shpífje, me qéllim ndàrjen e Balës nga Osmani.  Sakaq, ky i fùndit, e shikoi të arsyeshme làrgimin e xhaxhait të tij, Dyndarit.

Këtë e bëri vetëm që ai të shikonte dhe kuptonte me sytë e tij lòjën që Alishari po bën.  Teksa Osmani përpíqet të príshë lojën e Alisharit, ky i fùndit bën plàne paralele për të pasur gjithmonë një shteg ku të fshíhet. Ai kërkon të bashkëpùnojë me princeshë Adelfën, por a do pranojë ajo? Për më tepër, ai ka vënë njerëz edhe në ndjékje të Abdurrahmanit. Çfarë sýnon të arrijë Alishari ndërmjet tij?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*