Osmani/ Kongari fùt në kùrth Osmanin

Osmani i beson vérberísht Kongarit dhe menjëherë niset për tek vendi që i tha se ku ndodhej. Osmani Ende nuk e ka kuptuar që Kongari është dròguar nga Ballgaj dhe po i shërben këtij të fundit. Në fakt mísioni i Kongarit është ti marrë jetën Osmanit. Menjëherë ky i fundit dhe ushtàrët e tij nisen për tek ai me qellímin për ta zéne në kùrth dhe për ta elémínuar.

Edhe pse sapo mbérrin tek vendi që i tha Osmani e kupton menjëherë që është i zénë në kùrth. Ballgaji i jep udhézimin Kongarit që të përfùndojë misíonin e tij. I ndodhur gjithmonë pranë Osmanit, ushtàr Konuri i del para për të mbrojtur Osmanin dhe shpàta e vëllait të tij biologjik (Kongarit) thér atë. Osmani nuk iu beson syve. Ai lùfton me Kongarin dhe arrin ta hédh përtòkë pa ndjénja. Konuri edhe pse në gjendje shumë të rénde i lutet Osmanit që mos ta vràsë Kongarin.

Ndërkohë, Osmani ndodhet në rrezík sepse është i rréthuar nga mongolët por në ndihmë të tij vjen Bamsi i cili gëzon shumë Osmanin. Pas lùftimeve me mongolët Ballgaji dhe Xhekurtaj téntojnë të arràtisen dhe ia dalin me sukses. Osmani mùndohet t’iu vihet pas por nuk ia arrin dot ti kàpë. Ai lëshon një shígjetë në drejtim të tyre që shkon drejt Xhekurtajt i cili plàgoset në shpinë.

Nga ana tjetër, të gjithë janë në kërkim të Ajgylit e cila është larguar nga fisi dhe gjéndja e saj ende nuk është përmirësuar. Teksa ndodhet të gjithë në pyll për ta kërkuar, Selxhani shikon Hazallin teksa takohet me një person dhe menjëherë i lindin dyshímet se çfarë lídhje ka ajo me atë që takoi. Asaj i kujtohet dírekt biseda e Osmanit që i thoshte asaj dhe Balës që ta kenë nën kontroll dhe të kenë kujdés nga ajo. Duke se fytyra e saj e vërtetë po del në shesh. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*