Osmani/ Kalanos i sjell kundrahélmin Osmanit për Ballën

Tashmë Sofia ndodhet në duart e Bamsit. Osmani urdhëron Kalanosin të shkojë pranë Janisit dhe të marrë kundrahélmin për Ballën në këmbim të vajzës së tij Sofia. Kalanosi pëson zhgënjim kur mëson se Sofia është vajza e Janisit. Ndonëse ajo pranon të vetëflìjohet vetëm që turqit të mos fitojnë, Kalanos shkon pranë Janisit dhe i tregon situatën.  Janisi kupton se Osmani ka komunikuar me Edeballënë pasi vetëm ai e ka ditur lidhjen mes tij dhe Sofias.

Sakaq, Edeballë ndodhet pranë së bijë në çadër. Ai mundohet tu japë mësime morale të pranishmëve duke u theksuar se sa ndjenjë negative është xhelozia. Ajgyli e merr mesazhin nga ai edhe pse jo në mënyrë të drejtpërdrejtë, dhe më pas vazhdojnë me shërimin e Ballës. Shërimi  duket se nuk po jep asnjë dobi dhe gjendja e Ballës po përkeqësohet. Lajmi i Sofias ka shkuar edhe tek Dyndari, Alishari dhe Gyndyzi. Sipas Alisharit veprimi i Osmanit ka shkélur edhe shtetin edhe vetë Alisharin.Kuruluş Osman 10. bölüm izle - ATV Kuruluş Osman son bölüm izle ...

Të tre sëbashku me ushtàrët niset për të kërkuar Osmanin, ndërkohë që ky i fundit ndodhet në fisin e tij.Dyndari kërkon që Sofia të lirohet por ai kundërshtohet nga ushtàrët e Osmanit të cilët pa folur ai nuk lëvizin.  Edeballë në ato çaste do shfaqet për herë të parë para Sofias. Ndërsa Sofia mendon se do bindë ushtàrët dhe të tjerët duke i thënë se e gjithë kjo është një lojë e Osmanit për t’iu shmangur gjyqit. Osmani sugjeron që duhet të jetë Sofia ajo që duhet të dalë në gjyq. Asnjëri nuk pranon duke thënë  se kështu do i prishnin gjakrat edhe më tepër me njëri-tjetrin.

Janisi nga ana tjetër për të dénuar veten për dështimin e planeve që ai kishte duke i menduar si plane hyjnore, zhvishet dhe gòdet veten me kamxhik.  Sakaq, osmani i në shenje besnikërie duke i treguar që nuk do ikë drejtësisë i dorëzon Alisharit një ndër gjërat e tij më më vlerë, shpatën e Ajbarsit. para se ta bëjë këtë ai kërkon leje nga Bamsi.Kalanosi shfaqet në fisin e Kajive dhe sjell kundrahélmin Ai pohon para të gjithëve se shkaktari i vetëm i gjénocidit në pazar është Janisi.  Sofia e kundërshton por Kalanos vazhdon të tregojë se si do rrjedhin ngjarjet duke u lënë të dinë se të nesërmen do ekzékutohet Janisi. Ai heq çdo lloj akùze mbi Osmanin edhe për Sofian duke bërë Janisin fajtorin e vetëm të të gjitha ngjarjeve.   Kalanos kërkon të marrë Sofian menjëherë dhe të largohet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*