Osmani/ Hazalli i merr jetën Zyhranë në mes të fisit

Disa e shumëprítur për Osmanin dhe Balën tashmë ka ardhur, pas shumë vështirësive dhe perípecírave që të dy u detýruan të kalonin, duke prítur me padùrim ditën e bashkimit të tyre legal. Më i lumtur se kurrë, Osmani rréthohet nga fisi i tij, populli që babai i tij Ertugruli mbàjti në këmbë si dhe ndér to është i rréthuar me njerëzit më të afërt dhe të dashur që janë të gatshëm të japin edhe jetën për të.

Ndér të gjithë njerëzit që e rréthojnë, xhaxhai i tij Dyndar Beu nuk shihet asgjékundi. Ai, nuk i është afruar banketit duke qenë se mes tij dhe Osmanit u pérjetua një ngjàrje aq e bùjshme dhe aq e rénde. Megjithatë, Osmani dërgon lajmëtarë për ti thënë xhaxhait të tij se pavàrësisht të gjithave ai mbétet njeri i familjes dhe vëlla i babait të tij. Sido që të kenë shkuar punët, vendímin mbí të do e màrrë vetëm Ertugruli. 

Kjo natë kaq shumëprítur është paraprírë nga përgatitje të shumta, me qëllím që asgjë të mos mùngojë. Pasi të gjithë janë mblédhur pas sofrës, Osmani ngríhet për të hapur festën por ndërprítet nga gruaja e Dyndarit, Hazalli. Ajo i kërkon të gjithëve që të ndàlojnë dhe që askùsh të mos i prékë ushqímet përpara. Përveç Zyhrasë askùsh nuk e kupton se çfarë po ndodh.

Hazalli akùzon drejtpërdrejte Zyhranë si personin që ka hélmuar të gjitha ushqímet që kanë përpara me qéllimín e vetëm që ta kthéje këtë gëzim në hídherim dhe mbí të gjitha ti màrrë jetën Osmanit, ArmIkut të saj të përbetuar. Zyhraja e mòhon dhe për ta vërtetuar Hazalli i kërkon që ajo ti provojë vetë ushqímet. Pas réfuzimit, Hazalli nxjérr thíkën dhe e i mérr jetën. Nga ana tjetër Kongari vazhdon të tòrturòhet nga Ballgaji i cili ka mësuar se si qëndron e vërteta mes tij dhe Osmanit. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*