Osmani/ Gyndyz përballet me Alisharin

Pasi arrijnë të fùten  në konakun e Alisharit, Bamsit i del para Burçini të cilës i kërkon llogari në sy të të gjithëve se si arriti ta bënte një gjë të tillë kur ajo ishte amanet nga i biri i saj i ndjerë, Ajbarsi. Burçini préket nga fjalët e Bamsit por aty ndodhet Dyndar Beu të cilën e urdhéron që të largohet që aty. Ndërkohë në anën tjetër ndodhet Osmani i cili, mbërrin në kampin ku po ndërton Edeballë vendbanimin e tij për Ahitë.

Osmani është i plàgosur rëndë dhe i duhet që ti nxjàrrin shigjàtat e ngùlura nga Ballgaj dhe për këtë kùjdeset Edeballa. Sheh Edeballa ka mbi kokë Selxhanin dhe Balan e cila është shumë e shqétësuar për dashurinë e jetës së tij, që e pyet babin e vet pa pushim për gjendjen e tij. Ato luten që ai ta kalojë atë gjéndje sa më shpejt dhe të vihet sërish në rrugën për të lùftuar àrmiqtë.

Sakaq, në konakun e Alishar Beut po ndodh një përbàllje e fòrtë. Alishari i kërkon llogari Gyndyzit se ai nuk kishte dhënë leje që ai të vendoset Bej i fisit. Alishari i thékson atij që Dyndari duhet të jetë sërish Bej i fisit por këtë nuk e pranojnë si Gyndyzi si Bamsi duke iu théksuar atyre që në fisin e tyre ekzíston ceremonia dhe traditat të cilat i kanë të trashëguara brez pas brezi.

Ajgyli débaton me të ëmën dhe këtë gjë e shikon Alishar Beu i cili i bërtet dhe e gòdet në fytyrë. Kjo gjë ndodh pasi Ajgyli i thotë atij se ka nisur të dýshojë tek ai se në të vërtet ai do marrë hýkun e të vëllait të saj, Baturit apo e bën për pùshtet. Ndërkohë Ballgaj është shumë i révoltuar që edhe kësaj here Osmani ia hòdhi dhe i shpëtoi nga duart. Ndërkohë në vendin ku ai qëndron vijnë disa komàndant mongol dhe diskutojnë mbi planet e Gejhatusë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*