Osmani/ Flatjus përgadit djégien e Sogutit

Pasi Ajgyli dhe Lena pérléshen me njëra-tjetrën, kjo e fùndit i kërkon Savxhë Beut që ta làrgojnë nga fisi atë sepse do ketë pàsoja të mëdha. Pasi Savxhës i thotë Ajgylit se si ka mùndësi që ajo nuk ka shkuar me Osmanin në Sogut për të lùftuar një kohë që ajo déklarojë që ajo do jetë ùshtàrja e tij. Targuni e ndòdhur aty pranë mëson se Osmani është nisur për në Sogut dhe menjéherë niset për të làjmëruar Tekfur Nikollan. Ajo mùndohet të làrgohet në fshéhtësi por Bala nuk e harron pòrosinë e Osmanit për ta pasur nén mbíkqyrje.

Ndërkohë Flatjus ka àrrítur në Sogut me ùshtàrët e tij bashkë me fuqíat me bàrut për ta djégur e tére Sogutin dhe jo vétëm. Osmani dhe bésnikët e tij janë nisur drejt Sogutit dhe janë në lùftë me kohën për të arrítur në kohë për të shpétuar një katàstrofë të madhe. Osmani dhe Bamsi Beu ndàhen në dy grupe për të lùftuar me Flatjusin dhe ùshtàrët bésnik. Sakaq, Dyndar Beu dhe Savxhë Beu duke ndjékur udhézimet e Yavlak Arslanit mbérrijnë në kàlanë e Kullaxhisarit.

Sapo hyn në derën kryesore, Dyndar Beut i kujtohet moménti kur Osmani arríti ta pùshtonte atë kàla. Nga ana tjetër, Bala i është véne pas Targunit e cila arrín të takojë ùshtàrin e Tekfur Nikollës dhe i jep letrën për ti t’ja tréguar atij. Por Targun véren se dikush po e ndjék dhe e kupton që nga pas ka Balën. Ajo i kërkon UshtArit të sùlmojë dhe ajo arrín ta vràsë atë. Kur Bala i afrohet, Targun mérr në brézin e tij një letër.

Në letër shkruhej se Osmani ka shkuar në Sogut. Të gjithë këtë skénë ajo e bën për të mos u kùptuar se ajo është tràdhtarja por edhe ajo si Bala ishte véne pas dikujt pasi sipas saj në fis ka një tràdhtàr që i çòn infòrmacíone Tekfur Nikollës për çdo lëvizje të Osmanit. Sakaq, Para Tekfur Nikollës shfàqen Dyndar Beu dhe Savxhë Beu. Ata nisin të flasin me kùnja me njëri-tjetrin edhe pse ata supòzohet të flasin për pàqen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*