Osmani/ Gjéndja e shéndetësore e Ertugrulit përkéqësohet

Osmani arrín të kàpë personin që e fùti në kùrth dhe ai është pikërisht vëllai i Yavlak Hasanit. Teksa i zé nata në pyll Osmani dhe Gyndyz po bisedojnë rréth ardhjes së bababit të tyre, Ertugrulit ku Osmani mezí prét ta takojë. Ndërkohë Borani dhe Goktu kanë nisur të grínden mes njëri tjetrit dhe aty lind një shérr i madh, duhet ardhja e Osmanit dhe Gyndyzit për të qetësuar gjàkrat.

Nga ana tjetër, vëllai i Yavlak Hasanit làrgohet dhe arrín të arràtíset por nuk do mùndet të shkojë shumë larg pasi mongolët arríjnë ta kàpin atë. Atë e çojnë para Yavlak Hasanit dhe djalit të Gejhatunit, Monke. Osmani arrín të gjejë vendin ku ndodhen mongolët dhe ai çudítet kur shikon të gjithë ushtàrët e vràrë dhe menjëherë se ky është një plan dhe kùrth i madh.

Një prej ushtàrëve është endé gjàllë dhe i thotë se të gjithë këtë e bëri Monke. Osmani tashmë habítet shumë dhe kupton se po luhet një lojë shumë e madhe. Sakaq, teksa Bala po i përgatit darkën Ertugrul Beut, atij i bíe të fíkët. GjEndja e tij nuk është aspàk e mirë dhe shikon në ëndërr një pëllumb i zénë në kùrth. Ai çohet i meràkosur për Osmanin por Savxhë i thotë që të mos shqétésohet pasi do e gjéjnë shumë shpejt atë.

Ndërkohë, gruaja e Savxhë, Lena shkon për të takuar Hazalin në bùrg. Ajo i thotë se tashmë po jetojnë në një kohë tepër të vështírë sepse bizanti ka sjellë një prek tekfurëve me të fòrtë që ka, i cili është Nikolla. Hazali dëshiron të dijë se ku qëndron ajo në anën e saj apo të Balës. Sena i thotë se ajo kùrrë nuk do ta harrojë momentin kur e ka prítur kur u martuar dhe si të sillej me një bej.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*