Osmani/ Ertugrul urdhéron Osmanin që të mos ndjékë Savxhën

Dyndar Beu shkon si ambàsador për të takuar Tekfur Nikolën dhe për të arrítur me të një màrréveshje për të bërë paqe. Tekfur Nikola habítet nga ky veprim i Kajive por është i gatshëm ta pranojë edhe pse me mendjen e tij ai është i bíndur se do e théjë. Dyndari dhe Tekfur Nikola vùlosin màrrévéshjen e paqes. Nga ana tjetër, Osmani është nisur për t’iu véne nga pas Savxhës i cili me bekimin e Ertugrul Beut u nis për tek Gejhatuni si ambàsador për të arrítur një màrrévéshje me të.

Savxhë Beu e kupton se dikush po e ndjék dhe ia prét rrugën dhe i thotë se ai duhet të kthéhet mbràpsht. Osmani e kundérshtòn dhe i thotë se ai duhet të vijë me të por Savxhë i thotë se ky është një vendim i babait të tyre dhe se ai nuk po e zbàton urdhérin e tij madje po kundérshtòn edhe vëllain e tij të madh. Menjéherë pas kësaj, pasi e sheh që Osmani nuk pranon që të kthéhet pas, ai urdhéron ushtàrët që ta kàpin por Osmani arrín që ti gjùnjëzoi që të dy dhe i lutet Savxhës që mos ta detýrojë ta bëjë këtë gjë, pasi Gejhatuni do atë dhe askénd tjetër.

Osmani i përmend atij se do atë për fàktin se vràu Subotajn dhe Ballgajn por Savxhë i thotë se babai dhe ai po e mbròjnë atë nga ai sepse Monke është rrémbyer dhe se Gejhatuni po përgatit ushtrínë për të sùlmuar fisin e tyre. Pas kësaj deklàrate, Osmani shòkohet por ai nuk po e kupton se dikush po i bën një kùrth. Por ai është i vendosur dhe nuk e ka ndérmend që të kthéhet në fis pa shkuar dhe të folur me Gejhatunin për t’ia thënë të gjitha të vërtetat.

Sakaq, teksa dy vëllezërit debàtojnë me njëri-tjetrin, një shígjetë kalon mes përmes tyre. Të gjithë mobílízohén për të parë se kush i sùlmoi por në të njëjtën kohë shòkohen kur shohin që ishte pikërisht Ertugrul Beu. Ai afrohet pranë tyre dhe pyet Osmanin se që kur ka nisur që të kundérshtòjë urdhérat e tij, ky i fundit e mòhon dhe menjéherë Ertugrul urdhéron që ai sëbashku me Boranin dhe Goktu të kthéhen në fis dhe ta léne te vetëm Savxhën që të takojë Gejhatunin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*