Osmani/ Ertugrul lajmëron ardhjen e Gejhatunit në fis

Lena i jep një lajm shumë të réndesishém Savxhë Beut. Ajo i thotë se është shtatzënë dhe se do lutet ditë e natë që fëmija i saj të lindë djalë që ai të komplétohet me një pasàrdhés dhe të jetë gati të marrë drejtimin e fisit  në vend të Ertugrulit, por ëndrrat e tyre do ndërpríten nga Osmani i cili vjen menjéherë në çadrën e të vëllait. Lena làrgohet dhe lë dy vëllezërit për të biseduar.

Dy vëllezërit grínden duke akùzuàr njëri-tjetrin se po làkmojnë shumë vendin e babait të tyre. Ato përfùndojnë në përléshje madje deri në mes të fisit ku të gjithë janë mbédhur për ti parë por pasi e kuptojnë se të gjithë janë mblédhur ata përqafohen  bashkë si e si mos të duken kéq në sy të të tjerëve. Madje komplímentojnë njëri-tjetrin duke i thënë se e ardhmja e fisit është në duar të sigurta.

Të gjithë gëzohen kur i shikojnë ashtu madje edhe Bala dhe Lena por të dyja së bashku me dy vëllezërit e dinë se nuk do mbàrojë aty. Në darkë të gjithë janë të mblédhur sëbashku në çadrën e Ertugrul Beut. Sapo nisin darkën Dyndar beu nis direkt të lavdërojë Savxhën duke i thënë se pas atij sùlmi që bënë bizantinët në Sogut, Savxhë iu shkoj në zemër të kalasë Inegol për ti sùlmuar. Kjo gjë i gëzon të gjithë dhe e lavdërojnë Savxhën, madje edhe vetë Ertugruli.

Ertugruli i lajmëron të bijtë dhe vëllain e tij se Gejhatuni po mendon të sùlmojë Sogutin dhe të vràsin të gjithë Kajitëdhe kjo gjë i shqétëson të gjithë. Ertugrul iu thotë që të jenë të gatshëm sepse së shpejti do dëgjojnë thùndrat e kuajve të tyre duke iu afruar fisit. Osmani nuk duron dot dhe ndërhyn duke i thënë se ai duhet të mendohet mirë pasi edhe Subutaj dhe Ballgaj erdhen me fjalë të mëdha por u gjùnjëzùan. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*