Osmani/ Ertugrul ka lënë pasuesin e denjë, ai do të jetë Osmani

Pas sezonit të fùrishëm dhe shumë të bùjshëm të udhëheqësit ‘Ertugrul’ , do pasojë historia e trìmërisë të së birit, Osmani. Sezoni i gjashtë do sjellë sërish emòcione, drìthërima, lòt e gëzim, duke vazhduar kështu tregimin e ndërtimit të perandorive Osmane. Shumë aktorë do jenë nga ato që i kemi parë edhe në sezone të tjera, por shumë do ketë edhe të rinj, të cilët janë shumë të përgatitur dhe shpejt do pushtojnë zemrat dhe vëmendjet e audiencës ndjekëse.

Fillimisht do shohim Bamsin e njohur. Ai nuk ka ndryshuar aspak. Pranë tij, duke punuar një më një, ndodhet Osmani, djali Ertugrulit, që ka trashëguar të gjitha cilësitë e mira të babait të tij. Ato po përgatisin së bashku shpata të forta me të cilat do dalin të lùftojnë kùndër armìqve, për të mbrojtur tokat dhe të drejtat e tyre, dhe për të sunduar vende të tjera. Ai betohet se do ecë në rrugën e të atit dhe se nuk do lejojë shtetin e tyre të bjerë.Image result for kurlus osman bolum 1

Nga ana tjetër, do shfaqet zotëri Dyndari, djali i Sulejmanit. Ai ka marrë një plàgë në shpinë e cila i dhémb shumë teksa ia mjékojnë. Ai kujton padrétësitë që u kanë bërë duke qenë të pafajshëm. Gruaja që i mjékon plàgën, i thotë se nuk duhet ta marrë veten për asgjë. Duhet gjithmonë të kujtojë se sa është i plotësuar me aftësi lùftarake e planifikimesh. Ai çohet në këmbë dhe thotë se do mbajë fjalën që dikur i ka dhënë Ertugrulit.

Më pas, do jetë Bamsi me djalin e tij. I biri i kërkon ta urojë e bekojë para se të dalë në lùftë. Ai paraqitet një djalë i urtë e shembullor, i denjë për të qenë shok i ngushtë i djalit të Ertugrulit, si dhe bashkëlùftëtar me të. Teksa Bamsi i jep atij sërish këshilla për të mirën e shtetit dhe të mirën e tij, dhe ta dëgjojë gjithmonë me vëmendje Osmanin. Bamsi flet dhe i biri shikon se atë e ka marrë malli për shokun e tij të jetës, Ertugrulin, por Bamsi e kùndërshton duke thënë se nuk ndjen shumë mall, pasi Osmani, është njëlloj si babai tij i ndjerë, në të gjitha veprimet e mendimet.Image result for kurlus osman bolum 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*