Osmani/ Edeballë i jep lajmin e shumëprítur Osmanit

Zgjimin e Osmanit e prEsin të gjithë të dashurit e tij dhe shumë prej tyre i qëndrojnë vetëm mbí kokë. Ashtu të merakosur për shëndetin e tij, dikush lutet, dikush përgatit ilàçet e dikush tjetër e mjékon. Pas një kohe prítje në Ankth, Osmani hap sytë e tij, duke u zgjuar kështu nga kòma. I pari që ai shikon sapo hap sytë, është Sheh Edeballë. Ai i gëzohet shumë këtij momenti dhe merr t’i lajmërojë të gjithë por Osmani e ndàlon atë.

Gjëja e parë që ai ndjén të bëjë është të ndàjë me Edeballën éndrrén që ka shikuar gjatë qëndrimit në kòma. Osmani i tregon se nuk arrin ti japë dot shpjegim asaj ëndrre e cila në të njëjtën kohë i jep edhe pak Ankth. Sheh Edeballë e dëgjon me vëmendje dhe menjëherë sytë i mbushen me lòt. Pa treguar kuptimin e asaj ëndrre, Edeballë gëzon Osmanin duke i dhënë përgjigjen e shumëprítur se tashmë ai është gati t’i japë Balën për grua. Shehu thërret të bijën për ta gëzuar edhe atë me lajmin e martesës.

Pas gëzimit nga lajmi që Edeballë jep, Osmani rimErr fòrcat edhe me fuqíshëm se përpara duke mbledhur ushtàrët e tij besnik, së bashku me Konarin (Goktu) për të vazhduar planin për fùndosjen e Alisharit dhe Ballgajt. Ai mëson se gjatë kohë që po mbàhej péng nga Ballgaj, Bamsi ishte nisur për ta shpëtuar por pabésisht ishte plàgosur nga vetë familja e tij Burçini. Ai del në konkluzionin që edhe Burçinin kanë arritur ta ‘hélmojnë’ me mendimet e tyre.

Megjithatë kùrthet ndàj Osmanit nuk ndàlen asnjëherë. Alishari sërish thur plane për ta zénë atë në príte me qéllimin e qartë të vràsjes së Osmanit. Ai bën të gjitha përgatitjet e duhura por, jo vetëm nuk arrin ta fùsë në kùrth Osmanin dhe ushtàrët e tij, por bíen vetë pré. Kësaj radhe funksionon plani i Osmanit i cili do i shkàktoj një plàgë shumë të madhe Alisharit, duke i vràrë tij personin më besnik që ka pranë vetës, Zorbën. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*