Osmani/ Tekfur Nikolla urdhéron vràsjén e Osmanit dhe Bamsit

Dyndar Beu dhe Savxhë po mendojnë që të véndosin me shpejtësi ditën për të zgjédhur Beun e fisit, pàsuesin e Ertugrulit,  edhe pse ky i fùndit është gjàllë para se Osmani të màrrë më tépër fuqí. Ata bëjnë gàti plànin edhe pse Savxhë është tépër dyshùes pasi ai e di shumë mirë që Osmani nuk do e pranojë asesi. Madje Dyndari e síguron që do flasë me béjlerët e fisit dhe do i bíndë që të vòtojnë Savxhën. Por një pròblem tjetër është se kush do arríjë të bíndë Bamsi Beun duke e ditur se ai është njeriu më i afërt i Osmanit.

Në lídhje me këtë çéshtje, Dyndari i thotë Savxhës se i takon pikërisht atij ta zgjidhë këtë punë. Sakaq, në kàlanë Inegol, Tekfur Nikolla ka màrrë pranë vetes të lídhur babain e Targunit, Inal Beun të cilin nis ta tortùrojë më tépër me fjalë. Ai thotë se të gjithë tùrqit janë njësoj pavàrësisht bésimit të tyre fétar. Inal Beu i lùtet atij ta vràsé pasi për të nuk ia vlen të jetojë më. Tekfur Nikolla ka një ide dhe për këtë i dréjtohet Helenës e cila është e pranishme aty. Ai urdhéron që ajo të vràsé Bamsi Beun ndërsa Targuni të vràsé Osmanin.

Inal Beu nuk është dakort dhe mùndohet ta kùndérshtòjë por për Tekfur Nikollën nuk më kthim pas. Nga kjo shòkohet edhe Helena e cila habítet me véndimin e tij i dréjtohet se ai po e çon drejt vdékjés atë dhe jo Bamsi Beun, duke nénkuptuar se ajo është e pafuqíshme ta bëjë një gjë të tillë. Ndërkohë në fisin e Kajive Dyndar Beu është pranë gruas së tij Hazallit e cila mùndohet ta mòtivojë këtë të fùndit. Ai i thotë asaj se teksa Osmani do jetë duke u màrrë me Tekfur Nikollën ai po plànifikon çdo gjë me détaje që ai të jetë i pari fisit.

Nga ana tjetër ndodhet Lena me Savxhën. Ky i fùndit i dorézuar nis të làvdërojë vëllain e tij Osmanin duke thënë se ai e meriton të gjithë emrin që ka màrrë dhe të gjitha vendimet e tija kanë qenë të dréjta. Madje, ai shtòn se të gjithë i détyrohen shumë atij duke filluar nga ai i pari i cili e ka shpétuar dy herë nga vdékja; Një herë kur e rrémbeu Yavlak Arslani bashkë me Monken, djalin e Gejhatunit dhe herën tjetër kur Tekfur Nikolla donte ti ékzékùtonte atë dhe Dyndar Beun në mes të kàlasë së Kullaxhisarit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*