Osmani/ Dyndari shkon të takojë Ballgain

Zohreja përveç shqetësimit të ardhjes së Hazallit në fis ka edhe të ardhmen e të birit të saj, Baturit. Ajo vendos të shkojë pranë Ballgait për një propozim. Ajo i ofron të gjithë informacionet e fisit Kaji dhe hapat e Osmanit në këmbim të sigurisë së jetës së Baturit. Zohre premton se do jetë për Ballgain një vesh në fisin e Kajive. Si do présë Ballgai këtë ofertë?

Ajgyli shqétësohet shumë për të ardhmen e familjes dhe veçanërisht nënës së saj, Zohresë. Ajo i shpreh të gjithë shqétësimin e saj babait. Sipas Ajgylit me ftesën që i ka bërë Hazallit, gruas së dytë të tij, ai ka ofénduar të gjithë ekzistencën e Zohresë dhe drùhet se kjo mund të shkojë deri në pàsoja të pakthýeshme. Dyndari e merr me të qeshur shqétësimin e të bijës dhe i përgjigjet asaj se gjithë këto vendime janë tërësisht të pa baza. 

DEbati i fundit mes Osmanit dhe Samsa Çaushit shkoi në një gradë të rénde pasi Osmani i vendosi atij thíkën në fyt. Ai është shumë i índínjuar dhe pavarësisht  gjithë përpjékjéve të Bamsit i cili i thotë se rruga më e mirë është të bashkojnë fòrcat por Samsa mban mendjen e tij. Ai ka vendosur të lùftojë i vetëm àrmitë e tyre më të mëdhenj të momentit, mongolët. Sipas Samsa Çaushit, Osmani ende nuk është pjékur.

Përvec Zohresë edhe Dyndari do ketë një takim shumë të rëndësishëm me Ballgain. Ky i fundit i thotë se Ertugruli ka bërë jo vetëm detyrën e vëllait ndaj Dyndarit por edhe të babait. Duke qenë i vetëdijshëm për këtë Ai ‘kërkon leje’ që tashmë ti lërë radhën Ballgait për të bërë rolin e ‘prindit’ ndaj Dyndarit. Dyndari shprehet se posti i beut të Kajive i përket Ertugrulit dhe nëse ai do ishte prezent nuk do ishte dakord që Ballgai të vinte në krye të fisit të tij. Duke u munduar të bindë Dyndarin, Ballgai i përmend atij faktin se posti i beut të Sanxhakut i përket atij. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*