Osmani/ Dyndari merr një post të rëndësishëm nga Osmani

Osmani para se të ùlet të festojë fitoren bashkë me familjen e tij ai dél në Sogut i màskùar për tu dhuruar banorëve nàpolona dhe ushqime derë më derë. Ai préket shumë nga reàgímet e banorëve dhe nisë të lòtojë madje zòtohet se do bëjë edhe më tepër për to. Nga ana tjetër në fis kanë nisur përgàditjet për darkën dhe askùsh nga familja nuk mùngon. Teksa Dyndari dhe Savxhë pyesin Boranin dhe Balën se ku ndòdhet Osmani asnjëri nga ata nuk e di por ky i fùndit shfaqet në derë menjëherë.

Teksa darkojnë sëbashku, Osmani i falënderon familjarët e tij që iu bashkuan darkës së fitores. Sakaq, teksa ata po hanë në çadrën e kuzhinës ku gatuhet hyn Xhekurtaj si gjithmonë më i uritur se kùrrë. Ai nisë të hajë çdo gjë që i dél përpara por atë e gjén në flàgràncë Ajgyli e cila duket sikur ka nisur të ndjéjë për të. Ajo i thotë se nuk duhet ta bëjë një gjë të tillë më por ai i thotë se ai është mësuar të vjédhë gjëra màdje edhe ushqimin i pëlqen ta hajë kur e gjén dhe jo kur e ka përbàllë. Osmani làjmëron se Borani dhe Gonxha së shpejti do të martohen dhe ata e kanë léjen për këtë gjë.

Nga ana tjetër ndodhet Bamsi Beu i cili është duke iu lùtur Zotit dhe kjo gjë i bën pérshtýpje shumë Xhekurtajt i cili sëfùndmi ka nisur ti qëndrojë shumë pranë. Ai nis ti shpjégojë fénë dhe kjo prékë shumë Xhekurtajn i cili siç dihet është rritur shumë kéq si mongol. Ai nisë të qàjë me dénésë teksa mendon se sa fëmijët i ka vràré dhe është i bíndur që Zòti nuk do e fàlë për këtë gàbíme por Bamsi Beu i thotë se Zoti është méshírues dhe do ia fàlë gàbimet e tija nëse péndòhet me zemër. Ndérkohë në padrën e Osmanit ka mbérritur Sulejmani dhe Meliku, dy të dérguarit e pàpës që híqen si tregtarë në Sogut.

Teksa flasin rreth sjelljeve të màllrave në tregjet tùrke, Dyndar Beu i sígùron se ai ka njohe në fiset tùrke dhe për këtë ai ju sígùron një pjesë të sígùrisë së rrugës. Por për pjesën tjetër atyre iu duhet ndíhma e Osmanit dhe për këtë ky i fùndit i sígùron se do bëjë çdo gjë që mallrat e tyre të vijnë pa pròblem në trég. Osmani madje cakton Dyndar Beun si përgjégjës të trégtisë dhe për çdo gjë tashmë ato do i dréjtohen atij pasi me ekspériencën që ka do arríjë tu zgjidhë të gjitha pròblémet që kanë hàsur rrugës.