Osmani/ Dyndari dhe gruaja e tij ndodhen në rrezík

Savxhë takohet me Dyndarin ne Sogut dhe menjëherë nisin planet kundér Tekfur Nikola por që edhe ata janë të vetédijshëm se duhet të jenë të kujdésshëm. Pasi i vòllën arin e zi bitantinëve menjéherë kjo shkon në veshin e Tekfur Nikola. Ky i fundit acàrohet jàshtë mase dhe është i bíndur që këtë e ka bërë Ertugruli.  Ato bëjnë planin që të sùlmojnë Sogutin natën.

Dy vëllezërit përbàllen me njëri-tjetrin, por cila është mòsmàrrëvéshja mes tyre? Një kùrth është ngrítur për Osmanin…Dyndar beu dhe bashkëshortja e tij ndodhen në rrézik. Këta të fundit janë në Sogut pasi po festojnë lirímin nga bùrgu ku pasi takohet me bashkëshortin e saj, menjëherë nisin të bëjnë plànet e së ardhmes, por disa shpérthíme të njépasnjéshme do të tmérrojnë Sogutin.

Ndërkohë në Sogut gjéndja e banorëve është tepër e kéqe që pas hélmimit që iu bëri Flatjus. Nga ana tjetër në çadër ndodhen dy vëllezërit, Osmani dhe Savxhë. Ky i fundit i thotë Osmanit se duhet të qetésohet dhe të mos nxítohet pasi do e fùsë fisin në pròbleme të mëdha. Kjo gjë nuk i pëlqen Osmanit dhe i thotë atij se ai nuk është askush që ta ndàlojë atë se çfarë të bëjë.

Kjo gjë e çménd Savxhën dhe menjéherë i tregon atij se ai do e bëjë një gjë të tillë. Osmani i thotë që as mos të gùxojë ta mendojë dhe jo më të veprojë dhe menjëherë pas kësaj nis një shérr i egér mes vëllezërve që përfùndon në pérléshje me grùshta. Sakaq, Yavlak Hasani vjen në fisin e Kajive për të takuar motrën e tij Zuhranë. Ai i thotë asaj që të jetë gati sepse Ertugrul së shpejti do të vdésë dhe ai do jetë i pari i fiseve turke dhe do jetë gati të ndërtojë shtetin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*