Osmani/ Dyndari dhe Alishari sillen të lídhur zvàrrë në fis

Lùfta mes të drejtëve të fisit të Kajive dhe àrmiqve që kërkojnë t’i mpòshtin, bëhet çdo herë e më e përgjàkshme. Kështu, Selxhani, Gonxhe dhe Bala vijojnë të lùftohen pandàlim nga Ajgyli me nënën e saj dhe Burçinin.  Pavarësisht se në dylùftim, Gonxheja mori një plàgë të théllë nga shpàta e Ajgylit, ato ende nuk janë dorézuar. Tre vajzat e Kajive arrijnë t’i gjùnjëzojnë ato dhe t’i dërgojnë detýrimisht në fisin e tyre.

Drejtësia e Osmanit praktikohet edhe pasi ai krýen sýnimet e tij apo kur ka të bëjë me persona të tjerë jàshtë fisit të tij. Pràndaj, edhe pse plani i tij në lídhje me Alisharin, ai sërish interesohet për Ballgajin, me të cilin lídhi marréveshjen se do ndihmonin njëri -tjetrin në gjùnjëzimin e àrmiqve. Osmani shkon pranë Ballgajit atje ku ai ndodhet, i tregon se çfarë ka ndodhur dhe i premton se tashmë erdhi rradha e Gejhatusë.

Përpos kësaj, ai ende nuk ka përfùnduar punë tërësisht me Alishar Beun. Ky i fundit, është i lídhur nga ushtàrët e Osmanit, për gjatë gjithë rrugës për në fisin e Kajive. Atë e sjellin tërësisht të pòshtëruar dhe gjùnjëzuar, dhe thérrasin të gjithë pjesëtarët e fisit për të dëgjuar se çfarë ka për të thënë Osmani. Pasi shikon që ka gjithë vëmendjen e banorëve, Osmani drejton gishtin nga Alishar Beu dhe u tregona tyre çdo krím që ai ka bërë, duke ua cénuar të drejtat dhe jetët.

Së bashku me Alisharin, edhe Dyndari është sjellë i gjùnjëzùar dhe i lídhur. Pranë tyre, Selxhani me Balën do sjellin edhe Ajgylin me nënën e saj dhe Burçinin. Së bashku me pjesën tjetër të fisit, edhe ato bëhen dëshmítare të kësaj të vërtete kaq të madhe dhe të hídhur, një fàj për të cilin kanë akùzuar Osmanin dhe kanë thùrur plane ndàj tij. Në atë moment, Ajgyli dhe Zyhreja fillojnë të bértasín e të màllkòjnë me të madhe, duke u ndjérë më në fàj se àsnjéherë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*