Osmani/ Dyndar Beun théret nga Tekfur Nikolla

Savxhë Beu dhe Dyndar Beu kanë shkuar tek Tekfur Nikolla për të bërë paqe pas urdhérit që ju dha Yavlak Arslani. Ata nuk príten mirë nga ai dhe nisin të flasin me kùnja me njëri-tjetrin. Pasi nuk arríjnë të flasin në mënyrë pàqësore, Tekfur Nikolla pyet ato se po flasin me fjalë të rénda dhe mesa duket ato duan lùftë. Ai i thotë se ka dy kùshte të bëjë pàqe me to; Kullaxhisari të mos sùlmohet dhe ajo kala të jetë nén urdhérat e tij përgjíthmonë.

Dyndar Beu dhe Savxhë nisin të qeshin kur dëgjojnë këto kùshte dhe i thonë se ato se çfarë po kërkon ai janë thjésht një fantazi pasi nuk është e mùndur një gjë e tillë. Madje Tekfur Nikolla shtòn se Osmani nuk duhet të shkélë kùrrë në atë kàla në asnjë lloj mënyre. Teksa shikon duke u menduar Dyndar Beun dhe Savxhën, ai nis të qeshë dhe ju thotë se ai i kupton shumë mirë pasi janë duke menduar se si mùnd ta ndàlojnë Osmanin nga një gjë e tillë.

Savxhë Beu i thotë se kjo çéshtje i përket tyre por Tekfur Nikolla e kundérshtòn duke i thënë se kjo gjë i përket të gjithëve që jetojnë në ato tròje. Ai thotë se Osmani është rébel. Kjo gjë do acàrojë shumë Savxhën i cili i ngré zérin Tekfur Nikollës duke i thënë se ai nuk ka shànse ti përméndë vëllain e tij aq më tepër ta shàjë atë para syve të tij. Dyndar Beu shtòn se nuk ka mbétur të flitet më tépër por që të firmosin màrrëvéshjet.

Ai shtòn madje se nëse ato rrégulla thYhen do prishet màrrëvéshja dhe nuk do ketë më përgjégjësi se çfarë ndòdh. Pasi dëgjon këtë Tekfur Nikolla thérret ùshtàrët e tij dhe ato fùten brenda duke rréthuar Savxhën dhe Dyndarin. Ai madje shkon edhe më tej duke i ngùlur thíkën Dyndar Beut në dorë. Ndërkohë, Flatjus ka nisur të mbùsh me bàrut e gjithë Sogutin për ta djégur të tërin. A do arríjë ai ta bëjë një gjë të tillë?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*