Osmani/ Bamsi nuk derdh asnjë pikë lòt në vàrrim

Osmani kùndërshton xhaxhain e tij duke u betuar se do të marrë hàk për vràsjen e Ajbarsit. Bamsi i shkàtërruar shpirtërisht i jep lamtumirën e fundit djalit të tij. Çfarë marrëdheniesh ka mes princeshë Sofias dhe komandantit Kalanosi. Kush është vajza që shpëtoi Osmanin? Cila është lëvizja e rradhës e Sofias?

Osmani mblidhet në çadrën e tij bashkë me alpét e tjerë, trìmat ushtàrakë që nisen me të në lùftë. Ai i thotë se do planifikojnë hyrjen në kala, fshùhtas dhe gjatë natës. Por si fillim u duhet të dinë gjithë bisedat e armìqve, urdhrat që jepen mes tyre e të tjera me rradhë. Tekfuri është pika e përbashkët e tyre. Ndaj, Osmani ka nevojë të takohet vetëm për vetëm me Tekfurin.

Nga ana tjetër ndodhet vajza që shpëtoi Osmanin ditën kur ai po luftonte në kùrthin e zënë së bashku me Ajbrasin, ku ky i fundit hùmbi jetën. Ajo ndodhet në tokat turke me një mision, të cilit i qëndron shumë besnike. Pasi përfùndojnë planin e misionit, ajo shkon në dhomën e saj dhe teksa kreh flokët, mendon për Osmanin. Ajo nuk di asgjë për të, e njeh vetëm si turkun e bukur, që i pushtoi mendjen e zemrën.

Këtë detaj do e vërejë edhe shoqja saj. Ajo i thotë se duhet ta heqë nga mendja, pasi agimin e nesërm, misioni tyre do përfundojë dhe do u duhet të largohen që aty. Sakaq, Bamsi dhe Osmani po bëjnë përgatitjet për céremoninë e vàrrimit të Ajbrasit. Bamsi forcon veten duke qenë në paqe me faktin se djali tij, ndonëse shumë i ri në moshë, ra déshmor për tokat e tij. Osmani i qëndron në krah, por më e dòbëta mes tyre do jetë Burçini. Ajo e ka shumë të rëndë ta pérballojë hùmbjen e tij. Image result for kurulus osman 1 bolum

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*