Osmani/ Bamsi plàgoset réndë

Vështírësitë në rrugën e Osmanit vetëm sa vinë e bëhen më të mëdha nga ana e armíqve të tij të përbétuar. Ai ndodhet në duart e Ballgajt, nën tòrtùrat e tij, të cilat vetëm sa vijnë e shtòhen. Ballgaj sërish është në kërkim të ‘Lígjeve të Xhengiz Hanit’, por tashmë e ka hùmbur besimin tek Osmani, pasi ky i fundit e ka génjyer më shumë se njëherë. Për ta vénë me shpatulla pas muri, Osmani i tregon Ballgajt se ai është në dijeni të faktit që Kongarin e ka blerë.

Mérrja e Kongarit nga tregu i skllévërve turq, është i vërtetuar me një dokument. Ky dokument ndodhet në brezin e Osmanit, ndàj dhe e fton Ballgajn që ta shikojë vetë me sytë e tij pasi që mòhon ta ketë blerë Kongarin. Duke pasur atë vërtetësi të madhe në dorë, Osmani lehtësisht mùnd ti príshë punë Ballgajt, ndàj e thérret Kongarin për ti thënë të vërtetën. Në momentin e fundit ai ndàlohet nga Ballgaji i cili rrezíkon shumë me atë të vërtetë. 

Duke mos patur zgjídhje tjetër, Ballgaj bíe dakort me kushtin e Osmanit që të lirojë Boranin. Ky i fundit duhet të shkojë të màrrë ‘Lígjet e Xhengiz Hanit’, nga vendi ku i ka lënë Osmani, por do të shoqërohet nga Kongari. Nga ana tjetër ndodhet Bamsi, i cili po lùfton i vetëm me Bahadirin, djalin e Dyndarit. Në një moment, në mënyrë tërësisht të paprùtur, ai mérr një shígjetë të réndë e cila e plàgos, por jo nga Bahadiri.

Ai ngrà sytë dhe shikon që këtë shígjetë e ka marrë pabísisht nga personi që e konsideronte si vajzën e tij, Burçini. Ai e shikon i shtàngur dhe në përshpàritje thotë vetëm: ‘Përse e bërë bijë?!’. Pranë tij shkojnë me të shpejtë Gyndyzi, Konuri dhe ushtàrët e tjerë të fisit të Kajive, por Bamsit nuk i ka mbétur më fuqí të flasë nga tràdhëtia që sapo ka pérjetuar. Ai vetëm lòton dhe shprehet se Burçini ishte amàneti i djalit të tij të ndjérë Ajbars.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*