Osmani/ Ballgajt i ikën Osmani nga duart

Osmani arrin ta bindë Ballgajn që ta lirojë nga tortùrat me premtimin se do i dòrëzòjë ‘Ligjet e Xhengiz Hanit’. Ballgaj nuk i beson shumë edhe pse është i detyruar pas kércénimeve të Osmanit që ky i fundit do i tregonte Kongarit që ai është një skllàv turk i blerë nga ai. Fatmirësisht, Osmani arrin të arràtiset nga Ballgaj edhe pse plàgoset réndë. Ballgaj vihet në ndjékje të tij por tashmë ai iu ka ikur nga duart.

Kongari ose Koktu siç thirret nga ana e turqve bashkë me ùshtar Boranin vihen në kërkim të Osmanit i cili ndodhet në rrézik. Sakaq, Selxhani mbërrin në vendin ku ndodhen Ahitë me në krye Edeballën për ti raportuar këtij të fundit të gjitha ndodhitë e fundit që kanë ngjarë në kamp. Aty ndodhet edhe Bala e cila mendjen dhe zemrën e ka tek Osmani pa pushim.

Ndërkohë, në konakun e Alishar Beut prítet që të celébrohet dasma mes Ajgylit dhe Alishar Beut. Teksa të gjithë janë të mblédhur në oborr, Dyndar Beu befàs ndihet kéq dhe bíe përtòkë pas një shtréngimi në gjoks. Të gjithë vrapojnë për ti ardhur në ndihmë atij i cili bíe pa ndjénja. Ndërkohë në fisin e Kajive janë të gjithë në kërkim të Osmanit. Pas plàgëve të màrra nga Burçini, Bamsi Bej merr veten dhe është gati për lùftë.

Me urdhér të Gyndyzit, i gjithë fisi Kaji është gati për të sùlmùar konakun e Alisharit për të kërkuar llogari për të gjitha ndodhitë e fundit që kanë ndodhur. Ato nisën dhe menjëherë gjenden para derës së Konakut të Alishar Beut, i cili në fakt, nuk e priste një ardhje të tyre dhe menjëherë merr masa që ti bllòkojë ato. Pas shumë thírrjeve, Alishari nuk pranon që të takohet ballë për ballë dhe ushtàrët e Kajive tentòjnë që të shpérthéjnë derën e kýçur që mbrohet nga ushtàrët e konakut.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*