Osmani/ Ballgaj tòrtùron Osmanin

Plani i Alisharit realízohet dhe ai ia arrin të fùsë në kùrth Osmanin së bashku me kòmàndant Boken. Mísioni i tij është që ta dërgojë në Konja tek Gejhatu. Për këtë ai i dòrëzòn Osmanin kòmandànt Bokesë. Në të njëjtën kohë ka edhe kòmàndant të tjerë që duan ta dòrëzòjnë para Gejhatus, sepse e shikojnë si një trofe. Ndàj, Ballgaj i shoqëruar nga dy ushtàrët e tij niset për në rrugë.

Qellími i tij është ti shënojë vetes një arritje si ajo e dorézimit të Osmanit tek i pari i Mongolëve. Lajmin e nisjes së Bokesë për të gjùnjézuar Osmanin para Gejhatus e pércjell Kongari tek Ballgaj, me idenë që ky i fundit të bëhet péngésë për ta. Përveç se tek Kongari, lajmi i kàpjes ràb të Osmanit, mbërrin edhe në fisin e Kajive. Dy personat më të afërt të Osmanit, Gyndyzi dhe Bamsi nisen për ta shpëtuar.

Nga ana tjetër, Dyndari lajmëron djalin e tij, Bahadirin se është koha të veprojnë për rikthímin e fisit në duart e tyre. Menjëherë Bahadiri lajmëron besnikët e Dyndarit që të bëjnë kryengrítje në fis. Menjëherë ato vihen në lëvizje. Por, pas íkjes së Gyndyzit dhe Bamsit për të shpëtuar Osmanin, fisi mbétet në duart e Abdurrahman Gazit, të cilit i duhet të lùftojë me to, dhe ia arrin më së miri duke i mpòshtur të gjithë.

Gyndyzi me Bamsin nxítojnë për tek Osmani por rrugën e tyre e prít paprítmas Bahadiri i cili shoqërohet nga ushtàrë të tjerë. Sipas Bahadirit, ato nuk kanë më nga t’ia mbàjnë ndàj më e mira për ta është që të dòrëzòhen. Gjatë kësaj kohe, Ballgaj ka arritur të ketë Osmanin si ròb para këmbëve të veta. Ai nuk ndjén àspak mëshírë për të dhe e tírtùron pa ndàlim për ta detýruar që ti tregojë se ku ndodhen ‘Lígjet e Xhengiz Hanit’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*