Osmani/ Ballgaj e kupton që Kongar është në anën e Osmanit

Risia më e re për fisin e Kajive dhe banorët që jetojnë aty do jetë ardhja e Hazallit gruas së parë të Dyndarit. Me shumë nga të gjithë shqétësimin nga ardhja e saj do e ndjéjë gruaja tjetër e Dyndarit, Zyhraja. Ndërkohë Hazalli ka ardhur e mbùshur me dhurata për rréthin e ngùshtë familjar si dhe me përshëndetjet e dërguar nga vëllai i saj, një udhëhéqës i rëndësishëm i një prej fiseve turke. Ardhja e saj, do rikthéjë planet djàllëzore mes Zyhrasë dhe saj.

Pak pas mbérritjes së Hazallit brenda në fisin e Kajive pas të gjithë asaj rruge që bëri, asaj do i bashkohet Osmani, i cili shoqërohet nga Bala. Ato të dy mësojnë mbí ardhjen e Hazallit. Bala as që e njeh dhe nuk di asgjë rréth saj. Ndërsa Osmani edhe pse nuk ka një shkàk konkret, ai ndjén një parehati që do e kenë Hazallin nëpër këmbë. Kjo e fundit i mirëprét ato të dy me fjalët më të ëmbla dhe làjkatàre por Osmani paralàjmëron Balën të ketë kujdés nga ajo.

Nga ana tjetër, àrmiqtë thùrin plane jo vetëm për fisin e Kajive në tërësi por edhe për Osmanin veçmas. Më e etùr se kùrrë për hàkmàrrjen ndàj turqve, Princeshë Sofia kërkon të thùr një plan të detajuar që të mùnd ta rrézojë njëherë e mirë Osmanin. Ndryshe nga herët e tjera, tashmë ajo nuk e ka krahun e saj të djathtë, Salvadorin. Edhe pse ende ai është komandant i ushtrísë së saj, ai njëkohësisht është besnik i Osmanit, ajo nuk e di këtë.

Përveç Sofias, kundér Osamnit po thùrin plàne edhe Ballgaj me Subotajn. Edhe pse para pak kohësh ato rànë dakord për një marréveshje, Ballgaj sërish ulet për të plànifikuar sùlmet e radhës. Përtej kësaj, ai kalon në një dylùftim me Kongarin, teksa bëjnë stërvitje përgatitorë. Teksa i mbàn shpàtën në fyt Kongarit, Ballgajt i vijnë në mendje të gjitha momentet që atë e kanë bërë të dýshojë mbí besnikërinë e tij. Ai kupton se Kongari tashmë është në anën e Osmanit por nuk reàgon.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*