Osmani/ Balës i vjen një konkurrente në fis

Pámundësia e Balës për ti dhënë pasardhës Osmanit e ka bërë atë që të shqétësohet për çdo femër të re që vjen në fis. Pas Targunit e cila donte me patjetër Osmanin madje arriti ti bënte edhe një kúrth Balës për ta vrárë duke i dhënë hélmin, asaj i shtohet një tjetër ‘rrézik’. Ajo është Malhuni, vajza që i shpétoi jetën Osmanit përballë Tekfur Nikollës. Si fillim Selxhani e mirëpret me dashamirësi atë duke e ditur se vajza e kujt është ajo mundohet ti japë respekt maksimal.

Bisedën e tyre do e ndërprésë Bala me Ahmedin e vogël të cilët po luajnë me njëri-tjetrin. Malhuni ende nuk i di të gjitha gjërat në fis dhe kur shikon Ahmedin ajo i buzëqesh atij dhe Balës duke i thënë se është me fat që ka një fëmijë si ai. Selxhani dhe Bala shikojnë njëra-tjetrën të shókuara pas atyre fjalëve por edhe pse nuk ishte e qëllimshme, Bala nuk e pret aspak mirë atë. Ajo i shpjegon asaj që nuk është fëmija e i saj por një jetim në fis që për të cilin kujdesën të gjithë me shumë dashuri.


Bala shkon për tu takuar me Osmanin ku ky i fundit i bën të qartë asaj se do martohet vetëm me vajzë Beu. Kjo do e fúsë edhe më shumë në présion Balën me mendimet e saja që pas ardhjes së Malhunit në fis. Pas pak ata shkojnë për tu takuar me Edeballënë dhe për tu çmallur me të pasi nuk janë takuar prej një kohë shumë të gjatë.  Nga ana tjetër Osmani është tepër i shqétësuar pasi besnikët e tij me në krye vëllain e tij Savxhën ende nuk janë kthyer dhe me siguri ata kanë rënë në ndonjë kúrth të Flatjusit.

Ai bashkë me besnikët  tij nisën për ti shpétuar. Sakaq, Savxhë dhe Gyndyzi me të tjerët ndodhen në shpellë teksa ruhen jashtë nga Flatjusi me úshtárët e vet dhe në një farë mënyre janë të ngújuar aty dhe u duhet patjetër ndihmë pasi të jetë vonë dhe Flatjusi të marrë përforcime ti gjejë ata aty.  Pavárësisht përpjekjeve të shumta të Savxhës, Gyndyzit dhe besnikëve të Osmanit për të dalë që aty, situata është shumë e véshtirë. Pavárësisht se situata është tepër e vështirë për ta, Xhekurtaj duket sikur po bie në dashuri me Ajgylin dhe nuk i kursen fjalët romantike drejtuar ndaj saj. Kjo e fundit i pëlqen ato fraza por nuk e jep veten dhe mundohet duke e kaluar si e ‘acáruar’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*