Osmani/ Alishari bíe në kùrthin e Osmanit

Alishari dhe Dyndari kanë bashkuar fòrcat për të mundësuar rrézimin e Osmanit nga fríka se ku mund ti çòjë fòrca e tij. Planet e tyre janë marrë vesh edhe nga Osmani i cili mori aprovimin e Ballgajt për të kundérsùlmuar. Sipas llogaritjes së tyre, është më e lehtë që ti zéné duke ndjékur rrugën e zàptímit të konakut të Alisharit, edhe pse vetë as Alishari as Dyndari nuk ndodhen në konak, por në pyll, të cilët ndodhen në kërkim të Osmanit. Plani i Osmanit është menduar deatjisht.

Kështu; Në të njëjtën kohë Abdurrahmani, Gyndyzi, Bamsi të shoqëruar nga ushtàrët nisen për tek konaku, si dhe Bala me Gonxhen të cilat híqen si furnízuéset e konakut. Duke u màskuar me këtë punë, ato mbùshin karrocën me ushtàrë, në vend të ushqimeve. Sapo hyn brenda ato arrijnë ti lùftojnë me të parën dhe të zéné ròb Zyhran, Ajgylin dhe Burçinin. Gjatë kësaj kohe, Dyndari i shoqëruar nga Bahadiri dhe ushtàrët e tjerë ka filluar të lùftojë me Ballgajn, me të cilin janë gjetur përbàllë njëri-tjetrit në pyll.

Në një moment Dyndari arrin të shénjestrojë Ballgajn duke e gjùajtur atë me shigjétë. Para se plàga ta léndojë me shumë Ballgajn, ati i gjíndet pranë Kongari, i cili arrin të vijë në kohë ta shpëtojë atë. Për pak minuta i gjithë lùftimi kthéhet në anën tjetër dhe Dyndari me gjithë personat që ishte i shoqëruar zíhet ròb nga Ballgaj. Ndërkohë, në një zonë tjetër të pyllit, ndodhet Osmani përbàllë Alisharit gjerë në atë moment ishte fshéhur. Osmani dhe të gjithë ushtàrët e tij janë siguruar që të kenë mbUrojë në trupat e tyre para se të fillojnë lùftimin me àrmiqtë.

Shumë shpejt ushtàrët e Osmanit bíen në tokë nga gjuàjtjet e njerëzve të Alisharit dhe pas të tjera shigjétave Osmani dhe Alishari mbésin vetëm përbàllë njëri-tjetrit. Alishari ndihet i fituar pasi në atë moment duke u bërë me shénjë ushtàrëve të tjerë të fshéhur, me në krye Komandant Bokenë, ato hídhen para Osmanit për sùlm. Pa  e prítur àspak, ato shohin ushtàrët e Osmanit që fillojnë të ngríhen një e nga një, pasi mbùrojat u kanë shpëtuar jetën.  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*