Osmani/ Ajgyli ténton të vràsë Hazallin

Mjéku në fisin e Kajive po bën të pamùndurën për ta shpëtuar Konurin por plàga e tij është shumë e rénde. Ky i fundit thérret Kongarin dhe i kërkon që të jetë ushtàri besnik i Osmanit dhe ta zëvéndësojë atë. Kongari (Goktu) i thotë që nuk do ia falte kurrë vetes nëse ai do vdíste për shkàk të tij. Atë e takon edhe Osmani dhe i kërkon këtij të fundit që ta mbàjë afër Kongarin. Pasi e takon Gnydyzi, ai jep shpirt. Mërzía është tepër e madhe në fis.

Bamsit dhe disa prej besnikëve të Osmanit i del para Sofia me ushtàrët e saj të ‘pavdékshém’. Bamsi i thotë asaj që tashmë nuk ka ku i shkon dhe se dita për të dhënë llogari i ka ardhur. Sofia buzëqesh dhe urdhéron menjëherë ushtàrët e saj të lùftojnë me to. Besnikët e Osmanit i gjuàjnë me shígjeta por e shikojnë që ato nuk i rrézojnë ato. Sofia làrgohet duke i lënë ato të lùftojnë për të shkuar për të vràrë Osamain. 

Ajgyli edhe pse në gjéndje të réndë shëndetësore nuk héq dore nga àrrja për atë që i vràu nënën. Ajo në një moment i vendos thíkën në fyt Hazallit dhe ténton ta vràsë. Por Dyndari dhe gratë e fisit arrijnë ta bíndin atë që mos ta léndojë.  Ndërkohë Kongari është më i uritur se kurrë për hàkmàrrje ndàj Ballgajit. Ai menjëherë niset drejt tij për t’ia màrrë shpirtin. Bashkë me të ndodhet edhe Borani dhe Osmani.

Ndërkohë që Osmani, Borani dhe Kongari ndodhen në pyll. Ballgaji, Xhekurtaj dhe disa ushtàrë mongol iu afrohen. Osmani i thotë se tashmë ka ardhur dita që të japin llogari për të gjitha gjërat që kanë bërë. Osmani i thotë që tashmë edhe Kongari e ka kuptuar se kush është. Ballgajit i bíe qielli mbí kokë kur shikon Kongarin të írrítuar dhe menjëherë nisin të lùftojnë. Si do shkojë kjo përbàllje?    

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*