Osmani/ Goktu dhe Boran ndòdhen në rrézik

Goktu dhe Boran ndòdhen në rrézik por ato arríjnë të àrràtísen nga duart e Flatjusit por ky i fùndit duket se si synim kishte të rrémbente Xhekurtajn, dhe ia àrrín qëllímit. Ndërkohë Osmani nis të krítikojë në kùvend të gjithë béjlerët pasi ai iu thotë se àrmiqtë po plànifíkojnë ti sùlmojnë ndërsa ato janë ùlur duke festuar me njëri-tjetrin për híç gjë. Yavlak Arslani nuk e dùron dòt dhe ùrdhéron ta àrréstojnë por Osmani i gjùnjëzon menjéherë ato.

Teksa téntojnë ti afrohen Osmanit, Bamsi Beu nxjérr shpàtat dhe thotë se askush të mos gùxojë ti afrohet atij. Osmani iu dréjtohet bejlerëve duke iu thënë se ato dùhet të zgjédhin se në anën e kùjt duan të qéndrojnë; Në anën e Yavlak Arslanit i cili po bashképunon me àrmíqtë apo në anën e tij që ka si parim dréjtësinë dhe bésimin në Zòt. Gjithashtu ai bétohet se sa i përket Yavlak Arslanit ai shumë shpejt do trégojë fytyrën e tij të vértetë.

Teksa Yavlak Arslani i kërkon që të ketë kùjdés në ato çfarë thotë, Osmani bértet me të madhe dhe i thotë që të pùshojë. Savxhë Beu i dél para Osmanit dhe e pyet se deri kur do i ínjòrojë urdhérat e tij por ky i fùndit i thotë se askush nuk do e ndàlojë për të ndértuar shtétin e tij. Në ato moménte ndérhyn Yavlak Arslani i cili e pyet se për çfarë shtéti e ka fjalën. Osmani i thotë se ai do të kríjojë një shtét i cili nuk do i pérkulet askujt përvéç Zotit.

Osmani para se të làrgohet i afrohet Gyndyzit të cilit i kërkon që mos ti dalë kùndér. Në Sogut mbérrijnë Goktu dhe Borani të cilët takojnë osmanin dhe Bamsi Beun në dàlje të kùvendit. Osmani i pyet ato se ku ndòdhet Xhekurtaj por ty dy kokeùlur i thonë se nuk arrítën ta mérrnin pasi Flatjusi i kishte ngrítur një kùrth atyre. Osmani àcàrohet shumë me dy bénsikët e tij por Bamsi Beu mùndohet ta qétësojë duke i thénë se nuk mùnd ti zgjídhë gjërat me nérva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*