Osmani/ Osmani ndérprét kuvendin e bejlerëve

Kongari dhe Borani pasi u dërguan me mísion nga Osmani për të sjellë në fis Xhekurtajn, arríjnë ta kàpin atë por në fakt ato janë të fùtur në kùrth pasi bizantët i kanë fùtur në kùrth. Flatjusi bashkë me ùshtàrët e tij iu del para bésníkëve të Osmanit dhe nga kjo përfíton Xhekurtaj i cili arrín të làrgohet. Në Sogut teksa Yavlak Arslani po feston zgjedhjene tij se kréu i bejlerëve tùrq, njëri nga béjlerët nuk është i bIndur mbI ato çfarë thotë.

Ai dhe e pyet se nëse Osmani nuk po pyet askénd dhe po mùndohet të rikthéjë Kullaxhisarin po ai kur e ka nderménd ta bëjë një gjë të tillë. Yavlak Arslanit nuk i pëlqen aspak kjo pyetje dhe i thotë béjlerit se ata duhet të présin pasi nuk mùnd të béjnë asnjë lëvizje pa lejen e Gejhatunit. Ai shtòn se me të do arríjnë të pùshtojnë jo vetëm Kullaxhisarin por edhe Inegolin, Iznikun e deri në Bursa. Kjo gjë mirëprítet nga të pranishmit. 

Osmani mbérrin në Sogut bashkë me Bamsin dhe Abdurrahmanin. Para tyre dél një ùshtàr i cili iu thotë se ata të dy e kanë të ndàluar ti afrohen kùvendit që po zhvíllohet.Por Osmani as që i pyet ato duke i mpòshtùr ato. Sapo Yavlak Arslani iu thotë béjlerëve se tashmë nuk kanë përse shqétësòhen për Osmanin pikërisht ky i fùndit hyn brenda në kuvend. Askùjt nuk i bésohet ajo çfarë po shikon aq më tépër Yavlak Arslanit.

Sapo hyn brenda Osmani iu thotë se si ka mùndësi që ato kanë hàrrùar djalin e Ertugrul Beut dhe kòmàndantin e tij, Bamsi Beun. Yavlak Arslani i acàruar i thotë se ai po e kalon límitin dhe po thýen sërish tràditat. Osmani i thotë se për cilën tràditë e ka fjalën pasi àrmíqtë po pàguajnë vëllezërit e gjàkut të tyre, Kumanët për ti lùftuar e ato janë ulur për të festuar. Askush nuk e béson Osmanin për ato çfarë po thotë por ky i fùndit shpréhet se e ka vértétuar një gjë të tillë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*