NEHIR/ Nehiri pèson një tràumë nga pakùjdesìa e saj

Nehiri shkon në punë që herët në mëngjes, duke hyrë në një mblèdhje ku supòzohej të ishte edhe Nazimi, por ai nuk ka shkuar. Nehiri kupton se ai dëshiron t’u làrgòhet të gjithëve për shkàk të gènjèshtràve që ka zbùlùar lìdhur me shtàtzàninë e rrèmè të saj dhe të Baharit. Megjithatë, bën përpjèkjèt e saj, duke iu pèrgjèrùar që për çdo gjë që lìdhèt me Nazimin dhe ndonjë làjm të ri nga ai, Peleja t’a telefonojë. Por, në mënyrë të shkùjdèsur, Nehiri lè telefonin në çantën e saj dhe largohet nga zyra. Gjatë asaj kohe, Nazimi ka shkuar në shtëpinë e Nehirit.

Ai kërkon të màrrë Mertin për një shëtitje, ndërsa Zerrina kërkon që së pàku ta làjmèrojnë Nehirin. Sado që Zerrina e telefonon, Nehiri nuk përgjigjet. Pasi Nehiri vjen në shtëpi, mëson se Nazimi ka màrrë Mertin dhe fillimisht nuk bën aspak pànìk. Ajo thekson se Merti është edhe fëmija i Nazimit dhe ai e ka këtë të drèjtë. Por, pasi kalojnë disa orë dhe Nazimi me Mertin nuk ndodhen gjëkùndi, Nehiri fillon të shqètèsohet. Ajo e telefonon Nazimin dhe nga ai, mëson se atë natë, Nazimi nuk do e dërgojë fare Mertin në shtëpi.

Ai i bètòhet se Merti është shumë në qejf, po luajnë e po argëtohen dhe se mbi të gjitha, ato të dy kanë nèvòjë për njëri tjetrin pa prezèncën e asnjë personi tjetër. Fjalët e Nazimit tingèllojnë tek Nehiri sikur ai do t’ia màrrë djalin njëherë e mirë, prandaj ajo pèson një tràùmë, derisa Zerrina e kthjellon dhe ajo qètèsohet. Nga ana tjetër, Haliti i tregon Zahrës dhe Ibrahimit se paratë po i mbàròjnë dhe ai nuk ka përse qëndron më gjatë në Stàmboll, sepse as Merjemin nuk e gjèti dot, prandaj përshëndetet me to dhe làrgòhet.

Edhe Ibrahimi làrgòhet nga shtëpia e Zahrës, duke e lènë atë të vetme, derisa shumë orë më vonë, i troket sërish dera. E çùditur, Zahra shikon Halitin dhe në mënyrë shòkùese, shikon pas tij, nënën e Halitit dhe Halilit të ndjèrë. Ajo nuk pyet fare, por fútet në shtëpi dhe sìstèmon aty plàçkat e saj, duke i theksuar Zahrës se ajo është ende vjehrra saj pasi kur ka vdèkùr Halili, Zahra ka qenë ende gruaja tij, nuk ka qenë e dìvòrcùar. Teksa kòntròllon gjithë shtëpinë, ajo dëshiron të hàpë edhe frigòriferin brenda të cilit ndodhet Merjemi, pasi e ngàcmòn fakti që Zahra e ka mbýllur me çelës, por sërish, Zahra gjèn një mënyrë dhe e largon që aty.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*