NEHIR/ Nehiri bìe në gràckèn e një tjetër màshtrùesi

Alihani qëndron në shtëpinë e Nehirit me jùstìfìkimin e shoqërimit mes dy fëmijëve të tyre, Mertit dhe Keremit që është shoku tij. Ai paraqèt jetën e tij si një jetë shumë të dhímbshme, ku ai përpìqet të lúftójë për djalin e tij Keremin, që pas ndàrjes nga jeta të nënës së Keremit. Nehiri ndjen shumë kèqardhje për të dhe ashtu si Zerrina, e shikojnë Alihanin si një hèrò. Ai ngrihet për t’u larguar duke thënë se do shkojë në kinema me Keremin, por Merti i pèrgjèròhet që të shkojë edhe ai me nënën e tij, prandaj Alihani e fton dhe Nehiri pranon për hír të Mertit.

Teksa Nehiri përgatitet brenda në shtëpi për të shkuar në kinema, Alihani bísedon në telefon me gruan e tij, e cila jeton dhe as që është e dìvòrcùar nga ai. Nazimi e takon rastèsisht Alihanin në oborrin e Nehirit, por nuk merr aspak ìmpàkt të mirë nga ai, prandaj i kërkon Pelesë që të bëjë kèrkìme të mirëfillta për të, nga të cilat, mësojnë se Alihani është òrtàk i një kómpanie të madhe, por që së fùndmi është mbùluar në bòrxhè dhe është fare pranë fàlìmèntimit. Teksa ndodhen në rradhë për të hyrë në kinema, Nehirit i hùmbet nga sytë Merti.

Ajo tmèrròhet shumë dhe e zè pànìku, duke kuptuar që rrèmbìmi i Mertit i ka shkàktùar tràùmë asaj. Nga ana tjetër, Zahra, Tariku dhe Ibrahimi arrijnë të dalin nga shtëpia bashkë me tapetin në të cilin kanë mbèshtjèllùr trùpìn e pàjètë të Merjemit. Hajrija dhe Haliti nuk kuptojnë asgjë as nga dalja tyre me nxìtim nga shtëpia dhe as nga pèrdòrimi makinës me shpejtësi aq të lartë. Ato mbërrijnë në shtëpinë e Halitit, dhe lènë trùpin e Merjemit poshtë shkallëve, duke e paraqítur situatën síkur Merjemi ka rènë nga shkallët dhe ashtu ka vdèkùr.

Haliti dhe Hajrija mbërrijnë në shtëpi dhe tmèrròhen nga pamja e Merjemit, dhe e besojnë se ajo do ketë vdèkùr nga një rènìe nga shkallët, sepse ato nuk kanë qenë në shtëpi prej ditësh, asnjëri prej tyre. Menjëherë të nesërmen, ato krýejnë rìtùalet e cerèmònisë së vàrrìmit të Merjemit, si dhe shpàllin Zahrën si gruan e ardhshme të Halitit. Gjatë gjithë ceremonisë së vàrrìmit të Merjemit, Zahra, Tariku dhe Ibrahimi qëndrojnë thuajse të fjetur, për shkàk të një nate më parë, ku të gjithë ishin pèrqèndruar tek Merjemi e vdèkùr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*